Taška vytvořená pro potřeby pilotů

15.04.2011

Za dobu co létám, jsem vystřídal mnoho tašek, do kterých jsem se snažil vměstnat vše, co pilot potřebuje během letu. Od počátečních tašek na notebook přes renomované produkty, ale pořád tomu něco chybělo.

Taška vytvořená pro potřeby pilotů
Taška vytvořená pro potřeby pilotů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Mnohé tašky, které jsem používal byly sice velmi kompaktní, ale nevešly se do nich A4 mapy nebo nákoleník a GPS bez toho, aby se dal dopnout zip nebo mapy prostě vyčuhovaly ven a třepily se rohy.

V poslední době mě zaujala taška s názvem BrightLine Bags, kterou asi opravdu navrhoval pilot, protože ideálně řeší problém, jak co nejvíce věcí naskládat na co nejmenší prostor a každou z těchto věcí pak rychle najít. Největší výhodou, kterou u jejího řešení vidím je opravdová kompaktnost a malý rozměr.

Co je na této tašce sympatické

Je dělitelná na 2 části a tak lze přizpůsobit počtu věcí, které si chcete vzít na palubu. V základní části mám vybavení potřebné pro každý let a rozšiřující modul používám pro zahraniční lety a mám v něm uloženy AIPy a další potřebné mapy.


Je přesně přizpůsobena pro mapy výšky A4, tedy mapy LAA nebo ICAO. Vnitřní rozměr tašky pojme netbook s 13 palcovým displejem nebo nákoleník.


Taška má 25 speciálně navržených kapsiček na pilotní vybavení. Například pro odkalovací nádobku, svítilnu, nejrozšířenější vysílačku ICOM A6, baterie nebo brýle. Zprvu, než jsem objevil všechny kapsičky, mi dalo trochu práce a pak i hodně přemýšlení, co do které nejlépe uložit.

Co na tašce poznáte, až si ji opravdu vyzkoušíte je například velmi ergonomické a pevné držadlo. Toto oceníte zejména tehdy, když do ní naskládáte všechno svoje letecké vybaveni.

Je to asi první taška, která má svoje vlastní ukázkové video. A celkem povedené :-).  Na konci článku je k dispozici na stažení PDF dokument s kompletním výčtem vychytávek této letecké tašky.

Taška Brightline Pilot Flight se dá pořídit aktuálně za 3 240 Kč na shop.aeroweb.cz. 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář