Součástí Dnů NATO bude i veletrh FLYIN, šance pro český průmysl

04.05.2011

Součástí Dnů NATO bude i veletrh FLYIN, šance pro český průmysl
Součástí Dnů NATO bude i veletrh FLYIN, šance pro český průmysl (Zdroj: Aeroweb.cz)

Součástí letošního ročníku akce Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády České republiky bude první ročník mezinárodní výstavy leteckého průmyslu FLYIN 2011. Návštěvníkům této prestižní mezinárodní akce by měla výstava přinést možnost prohlédnout si „krásu a eleganci civilních letadel“, českému leteckému průmyslu pak příležitost prezentovat se na největší letecko-bezpečnostní akci ve střední Evropě.

Ne náhodou totiž právě čeští výrobci patří v této oblasti k světové špičce a lze předpokládat, že budou hlavními vystavovateli na „domácí půdě“. Organizátoři očekávají, že nový projekt pomůže i firmám v ostravském regionu.

Výstava FLYIN navazuje na dřívější projekt společnosti Veletrhy Brno a.s., která na Letišti Leoše Janáčka organizovala veletrh, nicméně rozhodla se v něm nepokračovat. „Vzhledem k tomu, že spatřujeme v prezentaci leteckého průmyslu potenciál a vnímáme ji jako jeden z dalších pilířů, jak vyjít vstříc požadavkům a přáním řady fanoušků letectví, rozhodli jsme se projekt mezinárodní výstavy leteckého průmyslu FLYIN podpořit,“ potvrzuje Zbyněk Pavlačík ze sdružení Jagello 2000, pořadatele Dnů NATO.

Podle Pavlačíka jde o obrovský potenciál a zázemí, které může tato již tradiční akce výstavě FLYIN a především jeho účastníkům nabídnout. „FLYIN se stává plnohodnotnou součástí naší tradiční akce, přičemž jako taková je prezentována,“ podotýká Pavlačík. Nový projekt by měl být podle něj přínosný nejen pro český letecký průmysl, ale rovněž pro firmy z Moravskoslezského kraje. „Řada našich spolupracujících a dodavatelských firem je dlouhodobě právě z našeho regionu.

Zahájením výstavy FLYIN rozšiřujeme možnosti spolupráce například v oblasti výstavnictví a veletržních služeb,“ připomíná Pavlačík.

„Výstava FLYIN volně navazuje na předcházející veletrh, avšak svým charakterem je určena především profesionálům z všeobecného a business letectví. Zaujme ale rovněž širokou veřejnost, která jejich služeb využívá,“ upozorňuje na rozdíl Leoš Liška, jednatel společnosti OKA flight services, která se zhostila managementu odborné části výstavy. Ta spočívá především v zajímavé nabídce odborných seminářů a prezentací garantovaných Českým vysokým učením technickým Praha, Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou Ostrava a Leteckou amatérskou asociací České republiky. Určená je přitom nejen samotným vystavovatelům a jejich hostům, ale rovněž studentům leteckých oborů a všem zájemcům o letectví a létání. „Jsme přesvědčeni, že rovněž příležitost prezentace svých výrobků a služeb desetitisícům návštěvníků Dnů NATO v Ostravě je pak pro vystavovatele více než přínosná,“ dodává Liška. Obdobná výstava, co do velikosti a nabídky návštěvnického potenciálu a možností prezentace, přitom ve střední Evropě není.

Mezinárodní výstava leteckého průmyslu FLYIN 2011 se uskuteční od 23. do 25. září, přičemž první den je určen pouze odborné veřejnosti, následující dva pak jsou volně přístupné všem.

Více informací najdete na www.flyin.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář