POZOR! Jak a kudy na Aviatickou pouť do Pardubic?

03.06.2011

POZOR! Jak a kudy na Aviatickou pouť do Pardubic?
POZOR! Jak a kudy na Aviatickou pouť do Pardubic? (Zdroj: Aeroweb.cz)

Pěšky, na kole, autem, autobusem, vlakem i letadlem!

Po loňských zkušenostech se organizátoři Aviatické pouti, která se uskuteční 4. a 5. června na letišti v Pardubicích, snaží ze všech sil předejít zablokování dopravy na přístupových komunikacích. Ve spolupráci s Krajským úřadem Pardubického kraje, Magistrátem města Pardubic, Policií ČR, pardubickou Městskou policií, Dopravním podnikem města Pardubic, Správou letiště Pardubice a Českými drahami připravili vše tak, aby přístup diváků byl co nejpohodlnější.

Z pohledu co nejlepší dostupnosti je pro příjezd na Aviatickou pouť ideální využít vlakové spojení. Pardubice leží na koridoru Praha – Česká Třebová a vlakové spojení je uskutečněno několikrát do hodiny, obdobně je tomu také ze směru od Hradce Králové a Havlíčkova Brodu. Cestující s platnou vstupenkou na Aviatickou pouť, kterou si mohou zakoupit od prodejců přímo na nádraží, budou z pardubického hlavního nádraží zdarma přepraveni vlaky na zastávku Pardubice – závodiště. Tam přesednou do historického motoráčku, který bude v pravidelných intervalech přepravovat návštěvníky přímo do centra dění na letišti.

Další možností je využití městské hromadné dopravy, a to autobusů linky 8 a 88 ve směru Svítkov, nebo zvláštní linky jezdící po trase Masarykovo náměstí – Nádraží – Letiště. Jízdní řády vlaků a MHD jsou vyvěšeny na internetových stránkách ZDE.

Velká část návštěvníků však přijede autem. Pro ně jsou připravena označená parkoviště. V sobotu bude pro parkování využita i uzavřená silnice R37 od nadjezdu Paramo směrem na Dražkovice. Lze využít i parkoviště v centru města, která nejsou od sobotní dvanácté hodiny zpoplatněna. Motorizovaní návštěvníci však musí počítat s tím, že na akci je třeba jet s časovým předstihem, protože komunikace nejsou dimenzovány na průjezd tak velkého počtu vozidel. Dopravní situaci bude na přístupových trasách operativně řešit Policie ČR.

Pro pěší vstup na Aviatickou pouť budou nově otevřeny dvě brány. Jedná se o hlavní bránu na letiště a východní bránu u dostihového závodiště. „Po loňských komplikacích s prodejem vstupenek budou na přístupových trasách předsunutá prodejní místa a označení mobilní prodejci vstupenek. Věříme, že se návštěvníci nenahrnou hned k prvnímu z nich, ale rovnoměrně využijí všech prodejních míst. Prodejců je zajištěn dostatečný počet a odbavení ve vstupních branách by tak nemělo činit žádné problémy,“ říká k zabezpečení prodeje Josef Hadinec, jeden z organizátorů Aviatické pouti.

Více informací najdete na stránkách ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letecké dny


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář