Uzavřená dráha 05L/23R na letišti Praha Letňany je po rekonstrukci

08.09.2011 1 příspěvek

Uzavřená dráha 05L/23R na letišti Praha Letňany je po rekonstrukci
Uzavřená dráha 05L/23R na letišti Praha Letňany je po rekonstrukci (Zdroj: Aeroweb.cz)

V neděli 4. září se podařilo dokončit rekonstrukci vzletové a přistávací dráhy 05 levá a 23 pravá. Dráha i do budoucna bude mít travnatý povrch, na rozdíl od minulých let je ale zbavena všech terénních nerovností, kterými se letňanské letiště začalo stávat pověstné.

Provoz letiště není nijak omezen, v provozu zůstává i nadále dráha 05R/23L, a to bez jakýchkoliv omezení. Zvýšenou pozornost věnujte prosím pojíždění na a z APRON LETOV, zde je nutné objet dráhu 05L/23R v celé délce jejího uzavření. Pro snazší orientaci je celý prostor uzavření vymezen červenobílou výstražnou páskou. Do tohoto prostoru je zakázáno vjíždět nejen letadly, ale i letištními vozidly, stejně tak je zde zakázán i vstup pro pěší. Uzavřená dráha je samozřejmě v předpolí opatřena bílými kříži.

Majitel letiště věří, že po otevření nově zrekonstruované dráhy dojde k výraznému zvýšení bezpečnosti letového provozu, komfortu pro posádky, možností příletů nových typů letadel a snížení hlukové zátěže pro obyvatele městské části Praha-Kbely. Rekonstrukce VPD 05L/23R je součástí celkové revitalizace letiště Praha Letňany.

Další aktuální informace z letiště Praha Letňany najdete na webu www.letnany-airport.cz.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Bravo!!!

08.09.2011 v 22:29 JS

Zprava, ktera potesi!!!

Odpovědět

Přidat komentář