Francie vybrala Cirrusy SR20 a SR22 pro výcvik svých pilotů

24.08.2012

Francie vybrala Cirrusy SR20 a SR22 pro výcvik svých pilotů
Francie vybrala Cirrusy SR20 a SR22 pro výcvik svých pilotů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výrobce letounů Cirrus Aircraft včera oznámil, že firma Cassidian Aviation Training Services (CATS) vybrala modely SR20 a SR22 v tendru pro francouzské letectvo a námořnictvo. Budou se na nich cvičit budoucí piloti francouzských ozbrojených sil.

Letka třinácti Cirrusů SR20 bude určená k pilotnímu výcviku ve francouzských leteckých silách na základně Salon de Provence. Další letka sedmi Cirrusů SR22 bude zaměřená na výcvikové lety navigátorů NOSA (Navigating Officers Arm Systems) a koordinaci letů. Další tři Cirrusy SR20 budou sloužit studentům Ecole Navale na námořní základně Lanvéoc Poulmic. CATS bude zabezpečovat i údržbu všech letadel.

„V souvislosti s tendrem pro Salon de Provence jsme podrobně studovali a hodnotili všechny požadavky francouzských vzdušných sil. Výkony Cirrusů SR20 a SR22 tyto požadavky splnily a svou víceúčelovostí vyhovují i s výhledem do budoucna,“ uvedl Laurent Blattner, jednatel CATS.

Každé letadlo dodané francouzskému letectvu bude vybaveno padákovým záchranným systémem CAPS, airbagy předních popruhů, avionikou Cirrus Perspective od Garminu a všemi aktivními a pasivními bezpečnostními prvky, které jsou na letadlech Cirrus standardem. Letouny budou navíc pro tyto výcvikové účely vybaveny také G-metrem.

První Cirrus SR20 přistál na základně v Provence již 9. srpna a první SR22 bude dodán během září. Dodávky budou pokračovat až do konce roku 2012.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Zajímavosti


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář