VIDEO: V Afghánistánu havaroval Boeing 747

30.04.2013

VIDEO: V Afghánistánu havaroval Boeing 747
VIDEO: V Afghánistánu havaroval Boeing 747 (Zdroj: Aeroweb.cz)

Na afghánské vojenské základně v Bagramu včera havaroval nákladní Boeing 747-400 společnosti National Air Cargo. Letoun se zřítil těsně po startu z dráhy 03. Nos letadla se ve výšce 400 metrů prudce zvedl, stroj se začal převracet po křídle a tvrdě narazil do země poblíž základny.


Záznam z kamery jednoho z hlídkujících vozidel zachycuje celou tragédii / Video Sathion (LiveLeak.com)


Havarovaný Boeing 747-400 reg. značky N949CA

V době havárie bylo na palubě sedm členů posádky. Žádný z nich nehodu bohužel nepřežil. Afghánské úřady vyloučily, že by stroj mohl být sestřelen. Jelikož boeing vezl pět armádních vozidel, je pravděpodobnou příčinou pádu posunutí nákladu a s tím související změna těžiště.

Druhý incident, tentokrát bez obětí na životech, se odehrál ve vzdušném prostoru nad Sýrií. Ruský Airbus A320 na lince z egyptského letoviska Šarm aš-šajch do Kazaně musel uhýbat dvěma protiletadlovým raketám vypálených ze země. Posádka si naštěstí raket všimla včas a podařilo se jí raketám vyhnout. Obě střely explodovaly v blízkosti airbusu. K poškození stroje podle dostupných informací nedošlo. Zatím není známo, jestli rakety vypálili vládní jednotky nebo rebelové.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář