Na zítřejší Pohár F AIRu zbývají poslední letadla k zapůjčení

23.08.2013

Na zítřejší Pohár F AIRu zbývají poslední letadla k zapůjčení
Na zítřejší Pohár F AIRu zbývají poslední letadla k zapůjčení (Zdroj: Aeroweb.cz)

Přípravy na tradiční navigační soutěž o Pohár F AIRu, jejíž 18. ročník již zítra ovládne nebe nad Benešovem a jeho okolím, vrcholí. K dispozici jsou ještě poslední volné stroje z flotily společnosti F AIR k zapůjčení.


Bodovat se bude i přesnost přistání / foto F AIR

Formát navigační soutěže zůstává beze změn. Úkolem pilota bude letět podél trati zakreslené v mapě a dodržovat při tom deklarovanou rychlost letu. Během letu piloti vyhledají objekty zaznamenané na fotografiích, které obdrží se zadáním soutěžního letu. Bodování probíhá dle pravidel Mezinárodní letecké federace (FAI) pro Air Rally Flying. Zvítězí posádka s nejmenším počtem trestných bodů.

Kromě sportovní kategorie pro zkušené letce přichystal organizátor, kterým je kromě letecké společnosti F AIR také vydavatelství Avion Patrika Sainera, i kategorii oddechovou pro piloty, kteří si chtějí nenáročnou formou navigační soutěž vyzkoušet poprvé či jen pro radost.

Veškeré podrobnosti o blížící se soutěži najdete na stránkách http://www.aerobaze.cz/avion/firma/pohar/ a http://www.f-air.cz/pohar-f-air-2013/.

Loňský ročník si můžete připomenout článkem ZDE!

Mohlo by vás zajímat

Témata

Navigace Soutěž


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář