Kvůli stavebním pracem platí v Milovicích omezení provozu

27.01.2014

Kvůli stavebním pracem platí v Milovicích omezení provozu
Kvůli stavebním pracem platí v Milovicích omezení provozu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Kvůli zahájení demoličních prací za účelem vystavění nového zázemí sportovního letiště a průmyslové zóny v prostoru bývalé vojenské základny Boží Dar v Milovicích na Nymbursku dochází k významnému omezení provozu na veřejné SLZ ploše Milovice. Betonová dráha 09/27 se z původních 2,5 kilometrů zkracuje na 1 200 metrů, a to posunutím prahu dráhy 27 na západ.


Foto Flycomfort.cz (Kliknout pro zvětšení)

Provozovatel plochy Tomáš Nosek zároveň nabádá piloty, aby nelétali nízko nad demoliční zónou ve východní části areálu a veškeré přílety hlásili předem telefonicky na číslo 775 061 276. "V území demolice se budou nacházet těžké stavební stroje a lidé," varuje před možnou kolizí na stránkách letiště.

V Milovicích v těchto dnech začíná demolice zchátralých objektů a budov, které využívala armáda až do devadesátých let minulého století. Od jejího odchodu a zrušení místní základny zůstal areál stal volně přístupný a místní infrastrukturu nikdo nespravoval. V průběhu dalších let bylo takřka na spadnutí několik různých projektů, jak letiště dále využít - od výstavby mezinárodního aeroportu až po zbudování fotovoltaické elektrárny. Na realizaci žádného z nich však nakonec nedošlo. Celou problematiku jsme kdysi připomněli v článku Kauza Milovice ZDE! 


Foto Vojtěch Novotný

Ačkoliv dnes sluneční elektrárna v Milovicích nestojí, původní soutěž na její zbudování vyhrálo sdružení Mladá RP, které má celý areál v pronájmu na příštích 40 let a je tak hnacím motorem veškerých nynějších změn. Cílem investic má být podle jednatele sdružení Lukáše Zacha právě zbudování soběstačného letiště v blízkosti budoucí průmyslové zóny.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Letiště


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář