Request: Ptejte se osobností z letectví

29.03.2014

Pokládejte otázky výrazným osobnostem českého letectví. Ty nejzajímavější, nejvtipnější, ale i nejkontroverznější potom zveřejníme i s odpověďmi daného respondenta v souhrnném článku.

Request: Ptejte se osobností z letectví
Request: Ptejte se osobností z letectví (Zdroj: Aeroweb.cz)

Otázky pokládáte vy!

Předpis L Frazeologie vykládá frázi request (žádám) jako rád bych věděl… A přesně o tom bude nový formát článků, který na Aerowebu dnes startuje. Důležité ovšem je, že se nebudeme ptát my, ale své dotazy budete moct klást vy sami, naši čtenáři.

Ptejte se lidí z oboru

Oslovíme vždy někoho z oboru, komu budete moct skrze naše stránky zasílat své dotazy. Naším cílem je věnovat se aktuálním tématům i obecným diskusím. Dojde k nějaké nehodě? Oslovíme pracovníky ÚZPLN. Mění se nějaký předpis způsobem, který letecká obec nepřijímá zrovna kladně? Oslovíme někoho z ÚCL. Dosáhne český pilot nějakého výrazného sportovního výsledku? Oslovíme přímo jeho. Řeč ale může přijít i na témata, která krouží po českém nebi každý den, po několik let.

Request najdete na stránce ZDE!

Odpovědi najdete v klasickém článku

Po představení respondenta budeme vždy nějakou dobu sbírat vaše dotazy a v momentě, kdy jich bude pro konkrétní osobu dostatek, respondent na otázky odpoví. Může zde být určitá časová prodleva, aby mohl oslovený člověk pečlivě zpracovat všechny vaše otázky, které poté vydáme v souhrnném článku. Nepůjde tedy o on-line chat, ale princip vzájemné komunikace bude stejný.

Prostor pro každého

Cílem této novinky je dát prostor také vám, abyste se zapojili do diskuse o tématech, která jsou veřejná, ale mnohdy do nich promlouvá pouze hrstka „vyvolených“, kteří si nějakým způsobem řeknou o mediální pozornost. Request je ale také prostor pro komunikaci o čemkoliv, co by kromě vás mohlo zajímat i stovky dalších čtenářů.

Pochopitelně to neznamená, že respondent bude muset nutně odpovědět na všechny dotazy, které obdrží. Pevně ale věříme, že pokud budou otázky jen trochu kultivované, bude se jim daná osoba věnovat.

Dejte vědět, koho byste se rádi zeptali

Stejně jako můžete zasílat své otázky, budeme od vás sbírat také inspiraci na respondenty, od kterých byste se rádi něco dozvěděli. Nikde netvrdíme, že všechny známe, a hlavně že si uvědomujeme všechny problémy, které leží na vašich křídlech. Budete-li mít jakýkoliv námět, budeme za něj rádi.

A koho se dnes můžete ptát?

Ptejte se MUDr. Davida Melechovského

David Melechovský se loni stal prvním leteckým lékařem pověřeným ÚCL, který v České republice smí samostatně prodlužovat zdravotní způsobilost dopravních a obchodních pilotů (1. třída) a vydávat první zdravotní osvědčení nižších tříd pro další létající personál. Žije a ordinuje v Praze. Věnuje se také výuce předmětu Lidská výkonnost a omezení v leteckých školách. K tomu je aktivním soukromým pilotem, pilotem kluzáku a ULLa. Na létání má nejraději hezký výhled z okénka letadla. Připomenout si můžete také rozhovor, který jsme s panem doktorem na Aerowebu přinesli loni - viz ZDE!

Své otázky můžete pokládat na stránce ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář