RBAR: Trojice nováčků posílila startovní pole Challenger Cupu

07.04.2014

RBAR: Trojice nováčků posílila startovní pole Challenger Cupu
RBAR: Trojice nováčků posílila startovní pole Challenger Cupu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Týden před druhým podnikem seriálu Red Bull Air Race 2014 v chorvatské Rovinji získali omezenou závodní superlicenci tři noví piloti. Ti doplní současnou osmičku ve startovním poli Challenger Cupu, nižší výkonnostní kategorii těchto navrátivších se populárních leteckých závodů.

Polák Lukasz Czepiela, Chilan Cristian Bolton a Halim Othman z Malajsie si svá křídla vylétali na přípravném kempu ve slovinské Mursce. Absolvování těchto kempů je nutným předstupněm pro účast v závodech RBAR.

Nižší závodní pohár je novinkou pro rok 2014. Jedenáct pilotů musí absolvovat alespoň tři závody na tratích Red Bull Air Race a nejlepší šestice se po sečtení jednotlivých bodových zisků utká ve finále Challenger Cup v listopadovém závodě v Číně. Vítěz pak získá neomezenou superlicenci a možnost startovat mezi piloty Master Class v dalším ročníku.


Momentka z prvního závodu v Abú Dhabí / Foto Red Bull

V chorvatském přístávním letovisku je již také dvanáctka účastníků hlavní soutěže. V pátek absolvují piloti první tréninkové lety, v sobotu pak čeká letce mistrovské třídy kvalifikace a piloty Challenger Cupu jejich závod. Hlavní závod Red Bull Air Race odstartuje v neděli v 15:45. Diváci sportovního kanálu České televize jej uvidí téhož dne ze záznamu od 18 hodin.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář