Začíná výstava ve Friedrichshafenu s rekordním počtem českých firem

09.04.2014

Začíná výstava ve Friedrichshafenu s rekordním počtem českých firem
Začíná výstava ve Friedrichshafenu s rekordním počtem českých firem (Zdroj: Aeroweb.cz)

V německém Friedrichshafenu dnes začíná největší evropský veletrh všeobecného letectví Aero 2014. Tradiční výstavu letos navštíví rekordní počet českých firem a vystavovatelů. Na rozloze 3 000 m2 jich návštěvníci z celého světa najdou 45. O pozornost médií, nové zákazníky a naději na obchodní úspěch bude usilovat dohromady asi 600 subjektů.

Pod heslem "Všechno, co létá" se organizátorům podařilo vměstnat do deseti výstavních hal výrobce a prodejce letounů, ultalightů, vrtulníků, vírníků i letadlového příslušenství. Své místo zde najdou i designéři futuristických konceptů a obchodníci s nejrůznějšími pomůckami pro piloty.

Aero 2013 Friedrichshafen
Foto Aero 2014

Vůbec poprvé bude na Aeru ve speciální sekci představen vývoj a výzkum v oblasti bezpilotních strojů. Zajímavostí je, že se tyto nevojenské drony předvedou i v letových ukázkách. Ty však nebudou probíhat na volné ploše jako zbylé letové ukázky, ale také uvnitř ve výstavních halách.

Prostor bude patřit také novinkám v oblasti avioniky s důrazem na blížící se přechod leteckých frekvencí na kanálovou rozteč 8,33 kHz a s tím související nutnou obměnu radiového vybavení. V oblasti vývoje motorů se opět očekávají aktuální informace jak v otázce leteckých paliv, tak v otázce ekologického provozu. V neposlední řadě se pochopitelně čeká i na odhalení některých novinek v oblasti samotných letadel.

Výstava Aero 2014 Friedrichshafen potrvá až do soboty 12. dubna. Oficiální stránky výstavy naleznete ZDE!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář