Vyšla aktualizace Databáze letišť, chystá se i Android a WP aplikace

07.08.2014

Vyšla aktualizace Databáze letišť, chystá se i Android a WP aplikace
Vyšla aktualizace Databáze letišť, chystá se i Android a WP aplikace (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aktualizace obsahuje především změny kontaktů, provozní doby, textů o omezení provozu na letištích a informací o vzletových drahách. Dále změny volacích znaků (a poskytované služby) dalších tří českých letišť z INFO na RADIO a novou frekvenci plochy SLZ. Pro Slovensko nastaly navíc změny ve frekvencích ACC Bratislava a byly zavedeny nové frekvence u IFR letišť s omezenou provozní dobou. Všichni předplatitelé a registrovaní uživatelé obdrží v nejbližší době letní aktualizaci vytištěnou přímo do své poštovní schránky (rozeslána byla 6. srpna 2014). Pokud jste se nezaregistrovali, můžete si změnu stáhnout alespoň v PDF: http://www.aerobaze.cz/profi/DLPupdate_2014_A_text.pdf - Změna 2014/A(24JUL14).

Databáze letišť bude i pro Android a Windows Phone

Zároveň vyšla také aktualizace dat pro aplikaci Databáze letišť pro mobilní telefony a tablety Apple. Všechny změny uvedené v letní aktualizaci tak byly zapracovány přímo do map ve všech třech měřítkách (1 : 1 000 000, 1 : 500 000, 1 : 200 000) obsažených v aplikaci a do textových dat aplikace. A samozřejmě byly v aplikaci aktualizovány také PDFka změněných stránek z Databáze letišť Profi. Všem uživatelům doporučujeme opět před aktualizací dat původní aplikaci smazat a nově znovu stáhnout přímo z AppStore (aby se původní data smazala).

V současnosti probíhají intenzivní práce na zcela nové verzi aplikace. Ta bude obsahovat nejen nové vylepšené uživatelské prostředí, ale hlavně by měla být dostupná kromě Apple iOS také na platformách Android a Windows Phone. Uvedení aplikace do běžného komerčního provozu však vydavatel nepředpokládá dříve nežli v zimě či na jaře před příští leteckou sezonou. Informace o novinkách ve vývoji aplikace přineseme v průběhu podzimu také na stránkách Aerowebu.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář