POZOR! Dráha v Šumperku je do Vánoc zúžena na 50 metrů

02.10.2014

POZOR! Dráha v Šumperku je do Vánoc zúžena na 50 metrů
POZOR! Dráha v Šumperku je do Vánoc zúžena na 50 metrů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Kdo někdy přistával na dráze 18/36 na letišti v Šumperku (LKSU), mohl využít pás o délce 700 metrů a šířce celých 100 metrů. To se však minimálně do Vánoc mění. Místní dráha je kvůli terénním úpravám zúžená na polovinu. Informuje o tom NOTAM Y1031/14.

"Upozorňuji na zúžení RWY 18/36 na letišti Šumperk na 50 m, a to z důvodu provádění terénních úprav na východní části předmětné dráhy. Bude se tam provádět zavážení terénní prohlubně zeminou a dráha v té uzavřené části nebude nějaký čas schopná," informuje piloty Pavel Kundrata z místního aeroklubu. Zúžení se tedy týká zejména prostoru v právé části dráhy u prahu 36. Podle NOTAMu má platit až do noci z 26. na 27. prosince.


Foto Aeroklub Šumperk

Ačkoliv je místo vyznačeno kužely a piloti mají stále k dispozici komfortní šíři 50 metrů, vzhledem k možnému pohybu osob a strojů se doporučuje dbát zejména při přistávání na dráhu 36 zvýšené opatrnosti.

Podobný osud stihl letos v červnu také dráhu 14/32 na letišti v Chomutově (LKCH), která se z původních 100 metrů zúžila takřka na třetinu. Podle platné zprávy NOTAM by takový stav měl setrvat ještě minimálně do 27. října letošního roku.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář