Red Bull Air Race 2015 zavítá nově do Japonska či Ruska, vrací se do Budapešti

26.11.2014

Red Bull Air Race 2015 zavítá nově do Japonska či Ruska, vrací se do Budapešti
Red Bull Air Race 2015 zavítá nově do Japonska či Ruska, vrací se do Budapešti (Zdroj: Aeroweb.cz)

Osm závodů rozprostřených od půlky února do půlky října - tak vypadá čerstvě zveřejněný kalendář leteckého seriálu Red Bull Air Race pro rok 2015. Vůbec poprvé vyrostou závodní pylony na nových tratích v Japonsku a Rusku, zatímco maďarská metropole naváže na pořadatelství z let 2003-2009. Nadcházející ročník vyvrcholí tentokrát na severoamerickém kontinentu.

The 2015 calendar
kliknout pro zvětšení

Sezónu odstartuje tradiční úvodník v Abú Dhabí. Po tříměsíční přestávce se piloti premiérově představí v japonské Čibě. Koncem května se piloti podívají do dějiště letošní zimní olympiády, ruského Soči. Třetici ročníkových novinek uzavře začátkem července navrátivší se závod v Budapešti.

Druhou polovinu odstartuje srpnové klání v anglickém Ascotu. I v roce 2015 se Red Bull Air Race vrátí do své "domovské" země; rakouský Spielberg bude ovšem oproti letošnímu finále hostit již šestý závod v první půlce září. Ještě do konce téhož měsíce se seriál přesune do Spojených států, k závodu v texaském Fort Worthu. Finále se odehraje v nevadské poušti nedaleko Las Vegas v polovině října.

Co zatím není zcela jasné, je složení startovního pole Master Class. Podle předchozích zvěstí by však mělo čítat hned 14 pilotů. Součástí příští sezóny by opět měl být i populární Challenger Cup, který se v letošní premiéře ukázal jako atraktivní doplněk hlavních závodů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář