POZOR! Letiště v Pardubicích na měsíc výrazně omezí provoz

17.03.2015

POZOR! Letiště v Pardubicích na měsíc výrazně omezí provoz
POZOR! Letiště v Pardubicích na měsíc výrazně omezí provoz (Zdroj: Aeroweb.cz)

Už od pondělí 23. března se na více než měsíc výrazně omezí provoz na letišti v Pardubicích (LKPD). Důvodem je rekonstrukce věže, která potrvá do 26. dubna. Po tuto dobu bude letiště otevřené pouze v několikahodinových intervalech denně, mimo provozní dobu pak bude zanikat i okolní řízený okrsek. Po celou dobu navíc provozovatel letiště, společnost East Bohemian Airport (EBA), nebude v Pardubicích povolovat žádné výcviky.


Letiště Pardubice / Foto Avayak (Wikipedia)

"Berte prosím na vědomí, že v uvedených dobách budou ATS poskytovány pouze procedurálně z MTWR na frekvenci 120,150 MHz, a proto může docházet ke zdržením. Mimo uvedené časy bude letiště uzavřeno, dojde k zániku MCTR (změna třídy vzdušného prostoru na G, E) a MTMA (změna třídy vzdušného prostoru E, C)," sdělil Aerowebu Jan Andrlík z pardubického letiště s odkazem na publikovanou provozní dobu v době rekonstrukce.

Výcvikové lety nebudou v Pardubicích povolovány po celou dobu rekonstrukce. "Je to po dohodě vojenské i civilní strany z důvodů velmi omezené kapacity vzdušného prostoru a omezení systémů pro zabezpečení letového provozu," vysvětlil pan Andrlík a připomněl, aby piloti věnovali zvýšenou pozornost zprávám NOTAM, kde mohou být publikovány další omezení před předchozího upozornění.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář