Krásy létání přiblíží mladé generaci červencový Letecký tábor

21.03.2015

Krásy létání přiblíží mladé generaci červencový Letecký tábor
Krásy létání přiblíží mladé generaci červencový Letecký tábor (Zdroj: Aeroweb.cz)

Spojit tábornické dobrodružství s tematikou létání se rozhodla skupinka podnikavých lidí z Mladé Boleslavi. Máte-li ratolesti ve věku 7-15 let a rádi byste je nechali v rámci letních prázdnin nahlédnout do prostředí letadel a pilotů, můžete je přihlásit v termínu od 20. do 26. července na Letecký tábor. Děti čeká kromě letu letadlem ukázka plachtařiny či například exkurze na pražském letišti Václava Havla.

"Na táboře čeká děti velmi bohatý program. Na letišti v Mladé Boleslavi se dozví mnoho zajímavostí o motorových i nemotorových letadlech a vrtulnících. V jednom z motorových letadel se i proletí kolem letiště. Navštívíme také nově otevřené letecké muzeum a jeden den se vydáme na exkurzi na Letiště Václava Havla, kde děti uvidí, co vše se musí udělat před odletem letadla, a dostanou se tam, kam pasažéři a návštěvníci letiště ne," přibližuje program Martin Zelený z organizačního týmu.

Děti se budou moci také seznámit s balónovým létáním, od stavby až pro let do výšky cca 30 metrů. Mezi zástupci "leteckých oborů" představených na táboře by neměli chybět ani parašutisté. Kromě leteckých aktivit však děti čeká spoustu klasických her včetně celotáborové, ukázka od záchranářů, zpěv u táboráku či také noční hra.

Stravování je pro děti zajištěno formou plné penze včetně svačin. Kapacita tábora je 25 lidí, děti budou bydlet ve stanech s podsadou přímo v areálu boleslavského letiště. Dětem se bude po celou dobu věnovat pětice vedoucích, cena je tudíž stanovena na 7 800 Kč. Více informací včetně kontaktů najdete na facebookové stránce Letecký tábor.

Mohlo by vás zajímat