Wizz Air v září spustí kadetský program pro nové piloty

27.04.2015

Wizz Air v září spustí kadetský program pro nové piloty
Wizz Air v září spustí kadetský program pro nové piloty (Zdroj: Aeroweb.cz)

Nízkonákladová letecká společnost Wizz Air otevře letos v září nový kadetský program pro budoucí piloty. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Integrovaný výcvik ATPL v kombinaci s typovou kvalifikací na letoun Airbus A320 by měla zajišťovat výcviková centra CTC Aviation a CEFA.

„Naši lidé jsou v centru zájmu společnosti Wizz Air a jsme rádi, že můžeme nabídnout tuto příležitost zcela nové generaci pilotů. Absolventi se stanou součástí rodiny Wizz Air a dostanou skvělou příležitost být zaměstnáni jako kopiloti naší flotily letadel Airbus A320 a A321 s kariérním potenciálem stát se kapitánem,“ sdělil médiím pan David Morgan, vedoucí letového provozu a šéfpilot maďarského přepravce.


Foto Wizz Air

Absolventi integrovaného výcviku dopravního pilota letonů projdou relevantními školeními a jejich dovednosti budou rozvíjeny takovým způsobem, aby odpovídaly provozním potřebám společnosti Wizz Air. Kurzy budou zpočátku určeny až pro 40 kadetů za rok. Jejich součástí bude i typový výcvik a úspěšní absolventi tak ihned nastoupí jako druzí piloti ve flotile Wizz Airu.

O kvalitu výcviku budoucích pilotů by se mělo starat jednak výcvikové centrum CTC Aviation, působící takřka po celém světě, které již připravuje výcvik šitý na míru pro řadu společností jako jsou easyJet, British Airways či Qatar Airways. Druhá organizace, Středoevropská letecká akademie (CEFA) je nově vznikajícím uskupením maďarské letecké školy Tréner, střediska Martinair Flight Academy a nizozemské simulátorové společnosti Flight Simulation.

Wizz Air je přední nízkonákladová letecká společnost ve střední a východní Evropě, která provozuje flotilu 57 letadel Airbus A320 a prostřednictvím více než 380 linek z 21 základen spojuje 112 destinací v 38 zemích.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář