Připomeňte si v highlightech frýdlantskou Velkou cenu větroňů

19.05.2015

Připomeňte si v highlightech frýdlantskou Velkou cenu větroňů
Připomeňte si v highlightech frýdlantskou Velkou cenu větroňů (Zdroj: Aeroweb.cz)

V termínu od 2. do 9. května proběhla na frýdlantském letišti Velká cena větroňů. Takto pořadatelé mírně přejmenovali kvalifikační závod FAI Sailplane Grand Prix 2015 - Czech.

Díky zdařilé medializaci akce nebyla o diváky na letišti nouze ani při disciplínách v pracovních dnech. Diváci na letišti mohli sledovat online tracking a živý komentář přeletu na velkoplošné 4 x 5 m LED obrazovce přímo na letišti, turisté na Lysé hoře pak efektní odlety kolem Lysé hory směrem na trať. Lysaři o online tracking ochuzeni také nebyli, na Lysé měli pořadatelé svůj "přenosový vůz", kde se online tracking vysílal na LED televizi pro tyto účely zapůjčené z obývacího pokoje organizátorů soutěže. :)

Za osm dní soutěže se podařilo odlétat šest platných disciplín, což svědčí o skvělé spolupráci meteorologa Jana Horáce a stavěče tratí Lumíra Motyky, ale i o vysoké sportovní úrovni soutěžících pilotů.

S přehledem vyhrál polský plachtař Sebastian Kawa. O druhé postupové místo do světového finále v italském Varese se bojovalo až do poslední disciplíny, kterou díky trpělivosti vyhrál polák Zdislaw Bednarczuk, který byl ještě před posledním dnem čtvrtý. Na třetí místě se umístil český plachtař Petr Pánek z Aeroklubu Dvůr Králové nad Labem.

Průběh soutěže si můžete připomenout na webu: http://www.sgp.aero/czech2015 nebo na Facebooku soutěže: https://www.facebook.com/sgp2015czech

Užijte si v následujících videích TOP 6 HIGHLIGHTS. A proč šest? Právě tolik bylo letových dní!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář