Policie ČR získá jako první v Evropě vrtulník Bell 412EPI

18.06.2015

Policie ČR získá jako první v Evropě vrtulník Bell 412EPI
Policie ČR získá jako první v Evropě vrtulník Bell 412EPI (Zdroj: Aeroweb.cz)

Policie České republiky podepsala s americkým výrobcem helikoptér a konvertoplánů Bell Helicopter dohodu o dodání vrtulníku Bell 412EPI, prvního na území Evropy. Policie jej bude využívat při pátracích a záchranných činnostech. Termín dodání se předpokládá na konec letošního roku, stojí v oficiální zprávě Bell Helicopter z osmnáctého června, kdy oba smlouvu uzavřeli.


Bell 412EPI, do konce roku ve službách PČR / Foto Bellhelicopter.com

V hangárech policie se však nebude jednat o žádného nováčka, různé modely řady Bell 412 používá již přes dvacet let. “Bell 412 EPI je jedním z nejspolehlivějších, nejsilnějších a nejvšestrannějších vrtulníků na trhu” poodkrývá důvody uzavření kontraktu ředitel leteckého oddělení Policie ČR Tomáš Hytych. “Jeho moderní technologie spolu s nízkými náklady na údržbu byly argumenty, proč jsme se rozhodli využívat Bell 412 EPI při záchranných misích,” dodává.

Bell Helicopter v minulém roce otevřel svou pobočku i na území České republiky. “Velice nás těší, že si Policie ČR vybrala právě nás a věříme, že dokážeme všem našim zákazníkům nabídnout přesné takové služby, jaké potřebují,” doplnil víceprezident prodeje a marketingu Patrick Moulay. Společnost má zastoupení v celkem třinácti evropských zemích. Na pražském letišti provozuje centrum poskytující servis a montáž civilních vrtulníků pro své evropské zákazníky. 

Bell Helicopter ve stejný den podepsal dohodu s českým opravárenským závodem LOM Praha, na jejímž základě budou projednávat možnost spolupráce při montáži, úpravách a údržbě armádních strojů Bell Helicopter.

Výrobce vrtulníků spadá pod americkou společnost Textron, vlastníka celosvětově známých výrobců letadel Cessna, Beechcraft či leteckých motorů Lycoming.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář