Pád letounu na tokijském předměstí, tři mrtví a pět zraněných

26.07.2015

Pád letounu na tokijském předměstí, tři mrtví a pět zraněných
Pád letounu na tokijském předměstí, tři mrtví a pět zraněných (Zdroj: Aeroweb.cz)

Okolo jedenácté hodiny ranní místního času (2 hod SEČ) havarovalo pětimístné sportovní letadlo na předměstí Tokia. Podle japonských medií zemřely tři osoby, dalších pět utrpělo zranění. S následným požárem tří domů bojovaly hasičské jednotky.


Ohořelý vrak sportovního letounu na předměstí Chofu, Tokio / Foto Reuters

Mezi oběťmi nehody jsou podle japonské agentury NHK World News dva z pěti členů posádky a jedna obyvatelka předměstí Chofu na západě Tokia, kde letoun havaroval. Záchranáři na místě nehody uvedli, že zbylé tři osoby na palubě letounu a dva lidé na zemi utrpěli různá zranění, měli by však být mimo ohrožení života.

Tokijské letiště Chofu, užívané zejména sportovními letadly, se nachází přibližně pět set metrů od místa, kde letoun havaroval. Policie na místě nehody uvedla, že příčina pádu letounu není známa. „Myslím, že letěl docela nízko,“ nechal se slyšet obyvatel předměstí.

Podle záběrů ohořelého vraku je zázrakem, že tři osoby z paluby letounu nehodu přežily. Krátce po vzletu z osm set metrů dlouhé dráhy se letoun patrně potýkal s vážnými problémy, nedokázal se vrátit zpět na letiště a do obytné oblasti dopadnul otočený „zády“ k zemi.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář