Neratovický VOR změní v polovině října svou frekvenci

01.10.2015 1 příspěvek

Neratovický VOR změní v polovině října svou frekvenci
Neratovický VOR změní v polovině října svou frekvenci (Zdroj: Aeroweb.cz)

Velmi stručná, zato však zásadní informace nejen pro všechny IFRové piloty vyplývá z dnes zveřejněné plánované aktualizace Letecké informační příručky (AIP). Společně s významnými změnami v rozdělení vzdušného prostoru se od 15. října změní frekvence všesměrového majáku Neratovice (NER).

do 14. října 2015
VOR/DME NER
frekvence 108,600 MHz

od 15. října 2015
VOR/DME NER
frekvence 112,250 MHz

V případě neratovické stanice se tak jedná o třetí změnu frekvence VOR v České republice za poslední dobu. 20. srpna změnil svou frekvenci VOR/DME Brno, 17. září jej následoval maják VOR/DME Vožice. Obě nové frekvence najdete v aktualizovaném přehledu frekvencí do vašich nákoleníků.

Půlka října je zároveň datem, kdy vejde v platnost nové rozdělení vzdušného prostoru ČR. O těchto změnách, které se dotýkají zejména omezených, zakázaných a vyhrazenách prostorů, jsme vás již informovali v článku Chystané změny v rozdělení vzdušného prostoru od října.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Neratovický

05.10.2015 v 9:27 Mike

"Neratovický VOR" který nikdy nebyl v Neratovicích ani u Neratovic... Nejdříve byl u obce Bukol a Kozárovice u laterálního kanálu ... Po záplavalch se přestěhoval na Kokořín na kopec k obci Řepín...

Odpovědět

Přidat komentář