Boeing 737 MAX dnes poprvé okusí létání, akci můžete sledovat online

29.01.2016

Boeing 737 MAX dnes poprvé okusí létání, akci můžete sledovat online
Boeing 737 MAX dnes poprvé okusí létání, akci můžete sledovat online (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jak už jsme avizovali počátkem týdne zprávou, že česká letecká společnost Travel Service stvrdila pospisem smluv svůj záměr zařadit v příštích letech do flotily nové Boeingy 737 MAX, zmíněný typ dnes čeká velká letecká premiéra. Tedy pokud to zejména počasí a další okolnosti dovolí. První cestu typu B737 MAX 8, zastoupeného strojem registrace N8701Q, můžete sledovat od 18:45 středoevropského času na stránkách Boeingu.

Sledovat první let Boeingu 737 MAX 8 online!

Jméno Spirit of Renton nese první kus modernizované a redesignované verze vlajkového typu společnosti určený k letovým testům. A právě z továrny ve washingtonském Rentonu, odkud poprvé letěly všechny verze Boeingu 737, povede i první cesta Boeingu 737 MAX 8. Než se s ním poprvé proletí cestující na pravidelné lince, bude muset stroj absolvovat ještě řadu zkoušek a certifikací. Pokud vše půjde podle plánu Boeingu, první zákazník, americké Southwest Airlines, obdrží první exemplář někdy v třetím čtvrtletí letošního roku.


Boeing 737 MAX upoutá na první pohled neotřelým designem wingletů, ty jsou však jen zlomkem slibovaných provozních úspor

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář