Letecký Den ve vzduchu omezí provoz kolem letiště Plasy

28.04.2016

Letecký Den ve vzduchu omezí provoz kolem letiště Plasy
Letecký Den ve vzduchu omezí provoz kolem letiště Plasy (Zdroj: Aeroweb.cz)

O nadcházejícím víkendu se na západočeském letišti Plasy uskuteční tradiční dvoudenní letecká show Den ve vzduchu, která kromě pestrého programu přinese i omezení ve vzdušném prostoru. Dnes a zítra se bude mezi polednem a čtvrtou hodinou odpolední se středem na zmíněném letišti rozprostírat Dočasně vyhrazený prostor (TRA) Plasy o poloměru 5,5 kilometrů sahající od země do FL95, vyjma TMA VI pražského letiště. V sobotu a v neděli bude tentýž prostor aktivní vždy od osmi hodin ráno do západu slunce krátce po čtvrt na devět.

O víkendových dnech bude v době od půl druhé do pěti hodin odpoledne do dočasně omezeného prostoru povolen vstup pouze účastníkům akce, letadlům Policie a Armády ČR a v případě nutnosti záchranným jednotkám. Pro žádost o průlet prostorem použijte frekvenci Plasy Radio 123,600 MHz, další informace můžete získat rovněž na telefonním čísle +420 373 322 029.


Přibližný rozsah Dočasně omezeného prostoru Plasy

Den ve vzduchu je největší leteckou akcí na západě Čech. Program letošního 14. ročníku startuje vždy v deset hodin dopoledne a v průběhu odpoledne se předvede například Armáda ČR se dvěma letouny JAS-39 Gripen či 5členná švýcarská akrobatická letka P3-Flyers. Kouzlo starých časů připomene zrestaurovaná Praga E 114 Air Baby z roku 1947 nebo Fokker Dr.1 a Sopwith F1 v souboji stíhaček první světové války.

Jednodenní vstupenka stojí 200 Kč, za dítě zaplatíte 50 Kč. Program je shodný pro oba dny, jeho kompletní rozpis s dalšími informacemi naleznete na stránkách letecké akce.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář