Odstartujte kariéru dopravního pilota, MPL Screening již v červnu

19.05.2016

Odstartujte kariéru dopravního pilota, MPL Screening již v červnu
Odstartujte kariéru dopravního pilota, MPL Screening již v červnu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ani ne tři čtvrtě roku od posledního screeningu je tu znovu příležitost odstartovat kariéru dopravního pilota. Czech Aviation Training Centre na podzim zahájí další cyklus výcviku Multi-crew Pilot Licence (MPL), jehož absolventi po osmnácti měsících usednou do kokpitů některého z letounů ve flotile Českých aerolinií či společnosti Travel Service.

Právě teď se proto můžete přihlásit na červnový screening, ze kterého vzejdou noví budoucí piloti Airbusu A320, Boeingu 737NG či ATR 42/72. Jedinými podmínkami pro registraci je dosažené minimálně středoškolské vzdělání s maturitou, znalost angličtiny na úrovni B2 (není třeba prokázat certifikátem) a trestní bezúhonnost. Doporučený věk uchazečů je 21-35 let. Jelikož je výcvik MPL koncipovaný jako tzv. ab initio, je určen především lidem bez předchozích pilotních zkušeností.

Nic vám MPL neříká?

Pokud slyšíte pojem Multi-crew Pilot Licence nebo MPL úplně poprvé, přečtěte si některý z našich článků, který vám tento výcvik dopravního pilota přiblíží:

Výcvik MPL - nová cesta do kokpitu dopraváku

Výcvik MPL - fakta a mýty

Výcvik MPL pohledem studenta

Výcvik MPL pohledem studenta - Cesta do Airbusu

Zpověď studentů MPL: Výcvik je dřina, ale smysl to má

Samotný screening neboli výběr vhodných kandidátů se bude skládat podobně jako v minulých letech z tzv. compass testu (COMputerized Pilot Aptitude Screening System), zkoušky z angličtiny, osobnostního testu, letu na simulátoru a závěrečného pohovoru s výběrovou komisí. Podmínkou pro přijetí do MPL výcviku je také zdravotní osvědčení 1. třídy, ale není nutné toto vyšetření absolvovat již před screeningem.

Více informací o screeningu a výcviku MPL najdete na stránkách CATC!

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář