O víkendu zavítá RBAR do Budapešti, program ale komplikuje počasí

14.07.2016

O víkendu zavítá RBAR do Budapešti, program ale komplikuje počasí
O víkendu zavítá RBAR do Budapešti, program ale komplikuje počasí (Zdroj: Aeroweb.cz)

Po více než měsíční pauze se o víkendu opět na oblohu vznesou závodníci mistrovtsví světa Red Bull Air Race. Čtvrtou zastávkou letošního ročníku bude Budapešť, díky neogotické budově parlamentu a řetězovému mostu jedno z nejikoničtějších míst kalendáře. Kromě budapešťské architektury bude samozřejmě k vidění i napínavý závod s účastí obou českých reprezentantů.


Martin Šonka spolu s Nicolasem Ivanoffem při včerejší obhlídce tratě / Foto RBAR

Zvláště od závodníka s číslem 8, staronového mistra České republiky v letecké akrobacii v disciplíně freestyle Martina Šonky, se po druhém místě v japonské Čibě očekává pódiový výsledek. Po závodě v Japonsku se Šonka dokázal v průběžném pořadí vyhoupnout z předposledního místa na místo sedmé s pětibodovým mankem na zatím třetího Nicolase Ivanoffa.

Pořadatele však trápí počasí. Podle dosavadní předpovědi by do sobotního programu tréninků a kvalifikací měly zasáhnout vydatné bouřky. V tom případě by musel být značně pozměněn harmonogram, nebo dokonce sobotní program úplně zrušen. V neděli má být sice o něco lépe, občasnému dešti se ale závody velmi pravděpodobně nevyhnou.


Trať čtvrtého závodu RBAR v Budapešti / Obrázek RBAR

Držet palce oběma našim borcům v sobotní kvalifikaci (od 16 hodin SELČ) i nedělním slalomu mezi pylony (od 14 hodin SELČ) můžete na oficiálních stránkách Reb Bull Air Race. O vývoji víkendobého programu vás budeme na Aerowebu jako vždy informovat.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář