Red Bull Air Race 2016 čekají poslední dva závody, Archa nahradí Bolton

26.09.2016

Red Bull Air Race 2016 čekají poslední dva závody, Archa nahradí Bolton
Red Bull Air Race 2016 čekají poslední dva závody, Archa nahradí Bolton (Zdroj: Aeroweb.cz)

Bez tragicky zesnulého mistra světa z roku 2008 Hannese Archa se celý ansámbl Red Bull Air Race pomalu přesouvá k posledním dvěma závodům sezóny 2016 do Spojených států amerických. Již o prvním říjnovém víkendu se závodní speciály premiérově představí v Indianapolis v Indianě, o další dva týdny se pak zopakuje loňské finále v Las Vegas. K celkovému prvenství má nejlépe našlápnuto Němec Matthias Dolderer.

Navzdory smutné zprávě, která zasáhla celý svět RBAR v září, nezůstane ani v Americe startovní pole Master Class nekompletní. Organizátoři se rozhodli z nižší kategorie Challenger povolat Čilana Christiana Boltona, který během předchozích tří let v nižší kategorii získal sedm pódiových umístění a byl letos oficiálním stand-by pilotem pro Master Class. Sám ovšem přiznává, že aktuální okolnosti jeho startu mezi čtrnáctkou nejlepších mu radost nedělají.


Christian Bolton / Foto Red Bull Air Race

"Myslím, že pro všechny, kdo jsou nějak spojeni s Red Bull Air Race, jsou to teď velmi těžké chvíle. Všechny naše myšlenky směřují k jeho rodině, přátelům a Miriam," uvedl čilský brzy třiačtyřicetiletý letec na adresu Archa a jeho blízkých včetně dlouholeté partnerky, která s ním závody RBAR pravidelně objížděla. "Challenger Class je skvělá škola a příprava pro nejvyšší kategorii. Umožnila mi trénovat, vzdělávat se a získat více jistoty v leteckém závodění, abych byl nyní schopný se poprat s novou příležitostí," doplnil Bolton, který patří mezi nejlepší jihoamerické akrobatické piloty a na kontě má přes 4 600 letových hodin.

Jak se Boltonovi podaří prorazit v obtížné situaci před koncem ročníku na náročnějších tratích, v silnější konkurenci, s novým speciálem Edge 540 V2 a novým týmem, uvidí fanoušci Red Bull Air Race již o víkendu. Sobotní kvalifikace je na programu od 22 hodin SELČ, uvédní kolo nědělního závodu pak začne v 19 hodin SELČ.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář