Zkoušku z IFR AJ můžete nyní absolvovat ve Flying Academy v Praze i v Brně

30.09.2016

Zkoušku z IFR AJ můžete nyní absolvovat ve Flying Academy v Praze i v Brně
Zkoušku z IFR AJ můžete nyní absolvovat ve Flying Academy v Praze i v Brně (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letecká škola Flying Academy je od léta nově pověřena Úřadem pro civilní letectví (ÚCL) mimo jiné prováděním zkoušek z IFR letecké angličtiny. Tato zkouška je podmínkou k získání kvalifikace IR – přístrojové doložky a její úspěšný absolvent tak získává časově neomezenou způsobilost komunikace při IFR letech.

Zkouška má dvě části, písemnou a ústní, konající se v jeden den. Písemná část trvá přibližně hodinu, během níž se zkouší znalost zkratek, radiotelefonních frází, komunikace a obecné angličtiny. Uchazeči, kteří dosáhnou v první části úspěšnosti alespoň 80 %, postupují k ústní části. To trvá přibližně 30 minut, během nichž se konzultuje písemná část a následně probíhá obecný pohovor, poslech a také simulace komunikace během přístrojového letu. Po složení zkoušky dostane žadatel na místě certifikát, na základě kterého ÚCL zapíše kvalifikaci do licence.

Připravte se na zkoušku v dopoledním intenzivním kurzu

Za účelem dosažení co nejlepších výsledků ve zkoušce připravila Flying Academy pro všechny zájemce také speciální přípravný kurz, který je naplánovaný na tentýž den jako zkouška samotná. Během čtyř hodin s vámi lektor probere všechna hlavní témata a části zkoušky, upozorní na nejproblematičtější části zkoušky a dá vám užitečné rady, jak celou zkoušku úspěšně zvládnout. Absolvování tohoto přípravného kurzu je dobrovolné.

Pokud byste se chtěli na zkoušku přeci jen připravit zcela sami, využijte zejména předpisy L8400 a L-Frazeologie a dále pak třeba radiotelefonní manuál CAP413. Velice užitečný je také poslech živé letecké komunikace na stránkách Liveatc.net.

Pro samotné absolvování zkoušky postačí přinést doklad totožnosti (OP, pas) a pilotní průkaz (přinejmenším je potřeba znám její číslo pro vystavení certifikátu). Cena zkoušky z IFR angličtiny ve Flying Academy je 2 500 Kč bez DPH, cena kurzu je 2 790 Kč bez DPH.

Na zkoušku se můžete přihlásit skrze formulář na webu www.flyingacademy.com, eventuálně zasláním žádosti na email pilot@flyingacademy.com, anebo telefonicky na čísle +420 228 882 444.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář