Poslední místo v kurzu JOC na Airbus A320 od 15. prosince

01.12.2016

Poslední místo v kurzu JOC na Airbus A320 od 15. prosince
Poslední místo v kurzu JOC na Airbus A320 od 15. prosince (Zdroj: Aeroweb.cz)

Výcvikové centrum Czech Aviation Training Centre aktuálně nabízí poslední volné místo v kurzu Jet Orientation Course (JOC) na letoun Airbus A320, který se uskuteční 15. prosince. Tento kurz je vhodný zejména pro ty piloty, kteří se chystají na výběrová řízení u leteckých dopravců, kde je absolvování JOC často nutným předpokladem.

Pokud pak pilot ví, že se chce ucházet o práci na letadle poháněném proudovými motory, měl by absolvovat Jet Orientation Course (JOC). Ten je jakýmsi „převodníkem“ od malých letadel, na nichž do této chvíle piloti létali ve svém výcviku, případně od regionálních vrtulových letounů do světa proudových kolosů, jejichž chování je oproti malým pístovým či turbovrtulovým letounům značně odlišné. Pohybují se mnohem vyšší rychlostí v jiných výškách, mají odlišnou výkonnost, jejich řízení i schopnost zrychlení a zpomalení jsou ve srovnání s letadly poháněnými vrtulemi zcela odlišné. Právě kurz JOC pomůže si rozdíly v chování produdových letadel uvědomit a osvojit.

CATC nabízí kurz JOC také v ekonomicky výhodné variantě s kurzem součinnosti vícečlenné posádky (MCC), který je nutností v každodenním životě dopravního pilota a mnoho leteckých společností má jeho absolvování, podobně jako ATPL Frozen, mezi základními požadavky pro přijetí pilota do svých řad. Tento kurz je možné absolvovat na všech typech simulátorů, které CATC nabízí – od ATR42/72, přes B737CL až po B737NG a A320.

Samotné JOC nabízí 8 hodin teorie a 8 hodin na simulátoru vybraného letounu. V případě volby MCC je teorie navýšena na 25 hodin a praxe na 20 hodin strávených v simulátoru (5 lekcí). Nejekonomičtější verzí pro všechny, kteří chtějí absolvovat oba kurzy, je spojení MCC a JOC v jeden kurz, kdy teorie potrvá celkem pouze 30 hodin a v simulátoru stráví studenti 24 hodin (6 lekcí). První volný termín tohoto kombinovaného kurzu je 24. ledna 2017.

Máte zájem o výcvik anebo potřebujete doplňující informace? Kontaktujte Czech Aviation Training Centre na adrese info@catc.cz.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář