Do kokpitu „tradiční“ cestou? CATC otevře kurz ATPL v integorvané i modulové formě

12.01.2017

Do kokpitu „tradiční“ cestou? CATC otevře kurz ATPL v integorvané i modulové formě
Do kokpitu „tradiční“ cestou? CATC otevře kurz ATPL v integorvané i modulové formě (Zdroj: Aeroweb.cz)

Všem zájemcům o povolání dopravního pilota se už letos na jaře otevře další možnost jít za svým snem. Czech Aviation Training Centre totiž otevře kurz ATPL, který bude možné absolvovat jak v integrované, tak v modulové formě. Zajímavostí je, že je součástí ATPL kurzu oproti obvyklostem také plachtařský výcvik.

Nutným předpokladem pro přijetí do kurzu ATPL bez ohledu na jeho formu je úspěšné absolvování vstupního screeningu, jehož cílem je vybrat do kurzu ty uchazeče, kteří budou splňovat předpoklady nejen pro jeho úspěšné dokončení, ale především pro budoucí uplatnění v řadách leteckých společností. Screening, naplánovaný na 20. až 21. února, se bude skládat z COMPASS (Computerized Pilot Aptitude Screening System) testu, osobnostního testu, zkoušek z angličtiny, matematiky a fyziky a letu na simulátoru. Uzavře jej pohovor s výběrovou komisí.


Foto CATC

Samotný výcvikový kurz v CATC má jednu velikou zvláštnost – jeho součástí je totiž navzdory současným zvyklostem také plachtařský výcvik. „V našem programu je to novinka, díky níž se zařazujeme po bok jen několika málo výcvikových organizací, které si uvědomily nenahraditelnost bezmotorového letounu pro získávání správných pilotních návyků již od počáteční fáze praktického létání,“ vysvětluje Roman Lokaj, ředitel Oddělení rozvoje produktu CATC.

Jinak se integrovaný výcvik řídí klasickým schématem, od teoretického vzdělávání přes létání na jednomotorovém pístovém letounu až po výcvik na větším dvoumotorovém stroji. V rámci výcviku přístrojového létání a součinnosti ve vícečlenné posádce CATC pochopitelně využije i své simulátory. Součástí kurzu není typový výcvik, i ten je však možné v CATC později absolvovat. Zatímco výcvik v integrované formě je nutné absolvovat do 36 měsíců od jeho zahájení, modulová varianta není časově omezená.

Všichni zájemci o výcvik se mohou na screening přihlašovat až do 13. února, a to emailem na adresu info@catc.cz.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář