Aktualizace aplikace Databáze letišť pro tablety a telefony Apple

13.09.2017 10 příspěvků

Aktualizace aplikace Databáze letišť pro tablety a telefony Apple
Aktualizace aplikace Databáze letišť pro tablety a telefony Apple (Zdroj: Aeroweb.cz)

Mám pro všechny uživatele aplikace Databáze letišť dobré zprávy. Dnes vyšla aktualizace zajišťující kompatibilitu s novým operačním systémem iOS 11. Aplikaci jsme úspěšně překompilovali pro 64bitový operační systém a navíc jsme doplnili podrobnější zoom-levely letecké mapy (v předchozí verzi byl problém se stahováním map - jelikož jsou data map více objemná, a proto podrobné mapy v aplikaci nemohly být dostupné).

Pro každý druh mapy (dvoustovku, pětistovku, milionku) jsme aktuálně posunuli její zobrazení o jeden zoom-level dále - tím jsou mapy mnohem lépe čitelné. Vyzkoušejte si nové podrobné mapy, jsou pro vás připraveny ke stažení v aplikaci ve Správci dat.

Před stažením nových map doporučujeme celou aplikaci z vašeho tabletu/telefonu smazat a nainstalovat nově z AppStore - odkaz zde: https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=561712551& (pokud aplikaci před stažením map nesmažete – nesmažou se ani původní zoom-levely mapy a nové detailní mapy se vám tudíž nestáhnou).

Druhá dobrá zpráva – máme nového vývojáře mobilních aplikací. Jedná se o mladou dynamickou společnost se schopnými programátory a navíc se zájmem o letectví. První úkol byl upravit stávající apku pro iOS 11 – ten se zdařil a již jsme začali pracovat na kompletně nové aplikaci. První je na řadě nová verze pro operační systém iOS od Apple a až bude hotova a odladěna, dočkají se také uživatelé operačního systému Android! Nechci být příliš optimistický, ale doufám, že do začátku nové sezony (březen 2018) bude vše připraveno. smile

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

AirNav Pro

13.09.2017 v 18:29 Maloch

Rad bych se zeptal, zda bude aktualizovana Databáze i pro program AirNav Pro. Stahnul jsem si pred mesicem verzi pro rok 2017 a jednotlive charty jsou z roku 2013. Dojde v nejblizsi dobe taky na opravu?

Odpovědět

AirNav Pro

13.09.2017 v 23:21 Zuzana

V nabídce AirNav Pro je ke stažení mapa Databáze letišť z července 2017.

Odpovědět

RE: AirNav Pro

13.09.2017 v 23:52 Patrik Sainer

Dobrý den, data v AirNavPro jsou aktualizována průběžně - ale na váš podnět jsem to právě kontroloval a zjistil jsem že jsou tam skutečně vypublikována data z roku 2013. Nevím kde se stala chyba, ale nejspíše se provozovatelům AirNavPro buď zbláznil počítač nebo někdo šáhl při aktualizaci na špatné místo na disku... (poslední update proběhl v červnu 2017). Hned jim napíši, ale jak znám přístup AirNavPro - nebude jejich reakce nejspíše nikterak blesková. Pokud máte chuť, napište jim také stížnost jako zákazník, prosím. S pozdravem, Patrik Sainer.

Odpovědět

AirNav Pro data

19.09.2017 v 9:18 Patrik Sainer

Tak jsem po týdnu nedostal z AirNav žádnou odpověď - spolupráce s nimi je skutečně šílená - takto je to vždycky když u nich něco nefunguje - je ticho po pěšině... nekomunikují ani se zákazníky ani se svými dodavateli! Zopakoval jsem můj dotaz jak emailem tak na jejich webu - no snad se někdo ozve a začne se tomu věnovat.

Odpovědět

AirNavPro

20.09.2017 v 19:27 Jiří Svoboda

Ten problém je už od Května. V červnu jsem od nich doslal info že o problému vědí, našli chybu a do několika dnů to vyřeší. Bohužel stále nic.

Odpovědět

AirNav

21.09.2017 v 11:37 Dan

napisu jim taky, posledne (kdyz jsem resil s nima VFR reporting body okolo prahy) tak se semnou docela bavili

Odpovědět

AirNav

24.09.2017 v 12:07 Roman

Jestli hledáte jak se vyhnout zbytečným komplikacím, používejte SkyDemon.

Odpovědět

RE: AirNav

24.09.2017 v 22:25 Pavel

Letam tretim rokem VFR a nemam jinou zkusenost nez se SkyDemon tak nemuzu porovnavat s jinou aplikaci. Nicmene od zacatku jsem spokojen a cele tri roky stale neco vylepsuji a je vydet ze stale premysli jak co zlepsit. Vrele doporucuji.

Odpovědět

RE: AirNav

25.09.2017 v 9:02 Kang

AirNav Pro používám. Nemám ale zkušenosti s Databázi letišť v této aplikaci, takže nemůžu posoudit jestli jsou tam nějaké problémy s aktualizací nebo ne. Mohu ale říci že měsíční aktualizace ze standartního celosvětového předplatného fungují dobře a nesetkal jsem se s žádným problémem v datech pro ČR nebo SR. Poslední změny ve frekvencích proběhly také bez komplikací. Zkoušel jsem i SkyDemon - 30 denní verzi a je pěkný jenomže: SkyDemon stojí přes 4000Kč a roční předplatné 2600Kč, AirNavPro stojí 1200Kč a roční předplatné cca 500Kč. Cena poměr výkon je zde tedy hrubě v neprospěch SkyDemonu i když jinak je to velice pěkná aplikace. Možná má SD nějaké funkce, které jako víkendový VFR pilot nepoužívám, ale o tom to je, proč platit za něco co nevyužiji...

Odpovědět

AirNavPro - vyřešeno

27.09.2017 v 15:23 Jiří Svoboda

Tak se mi podařilo, s podporou AirNavPro, vyřešit ten problém, tady je postup (pro iPad): -Open Air Navigation Pro -Hold the On/Off button until the "Slide to power off" screen appears -Press then the Home button for approximately 8 seconds. Air Navigation Pro should quit. Potom v aplikaci odinstalovat Databázi letišť a pak znovu nainstalovat.

Odpovědět

Přidat komentář