Výcvikové centrum Emirates obdrželo první dva Cirrusy pro výcvik pilotů

15.09.2017

Výcvikové centrum Emirates obdrželo první dva Cirrusy pro výcvik pilotů
Výcvikové centrum Emirates obdrželo první dva Cirrusy pro výcvik pilotů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Zástupci Emirates Flight Training Academy si 7. září v Dubaji převzali první letouny Cirrus SR22 G6. Letouny zvládly 13 000 km dlouhou trasu z Duluthu v Minnesotě přes Atlantik s 11 zastávkami a s tranzitem přes 10 zemí.

Letouny A6-CTA a A6-CTB jsou prvními z 22 objednaných Cirrusů, které bude toto moderní výcvikové středisko využívat k prvotnímu výcviku svých kadetů. Letadla disponují avionikou Perspective+ založenou na Garmin 1000 Nxi s FMS a jsou tak ideální k přípravě studentů na moderní kokpity flotily Emirates Airlines.


Foto Emirates Flight Training Academy

Emirates Flight Training Academy přitom není zdaleka první výcvikovou organizací, která si pro svůj výcvikový provoz vybrala letouny Cirrus. Za zmínku stojí například nedávná objednávka 25 letounů pro výcvikové středisko Lufthansy. Kromě Cirrusů objednala Emirates Flight Training Academy i pět letounů Embrear Phenom 100EV, a stane se tak první výcvikovou organizací, která tyto letouny použije k výcviku.

Emirates Flight Training Academy se nachází v blízkosti jižního dubajského aeroportu, Mezinárodního letiště Al-Maktúma, a plánuje otevřít brány svým prvním kadetům letos v listopadu. Jedno z nejmodernějších výcvikových středisek na světe bude mít k dispozici prvotřídní zázemí s vlastní přistávací dráhou a řídicí věží. S plánem přijmout až 200 kadetů ročně by tak mělo pomoct naplnit ambiciózní plány společnosti Emirates Airlines a připravit se na globální nedostatek pilotů, se kterým se v budoucnu počítá. Samotný výcvikový program by měl trvat tři až tři a půl roku.

Mohlo by vás zajímat

Témata

Cirrus


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář