Čeští parašutisté triumfovali na mistrovství světa i ve světovém poháru

27.09.2017

Čeští parašutisté triumfovali na mistrovství světa i ve světovém poháru
Čeští parašutisté triumfovali na mistrovství světa i ve světovém poháru (Zdroj: Aeroweb.cz)

S koncem minulého týdne skončilo i třídenní mistrovství světa v parašutismu ve švýcarském Locarnu, poslední destinaci v řadě šesti závodů světového poháru. Podobně jako na již uplynulém mistrovství Evropy v Černé Hoře obsadili i v alpské zemi první příčky řady kategorií právě čeští reprezentanti. Díky nasbíraným bodům ve Švýcarsku se navíc může Česká republika pyšnit i nejlepším týmem ve světovém poháru, stejně jako absolutně nejlepším jednotlivcem v kategorii juniorů.

Mezi 38 týmy a deseti sólovými účastníky mistrovství v Locarnu byly i dva ryze české týmy – Czech Republic Military Team A a B, oba reprezentující armádní sportovní klub ASC Dukla. A byla to právě „Alpha“, která celou soutěž suverénně ovládla před reprezentanty Itálie na druhém, a zástupci Německa na třetím místě. Druhý z českých týmů se pak umístil na skvělém šestém místě. Úspěšní byli ale i jednotlivci, jmenovitě Bonifác Hájek, celkový vítěz v kategorii mužů a Petr Chládek, první v kategorii juniorů.

V bodování světového poháru mohl celkové vítězství slavit opět tým „Alfa“, stejně jako Petr Chládek, členy týmu „Beta", který se ve světovém poháru stál nejúspěšnějším juniorem. Skvělé druhé místo v celkovém hodnocení mužů pak obsadil Bonifác Hájek.


Czech Republic Military Team A i s Bonifácem Hájkem na stupních vítězů / Foto ASC Dukla

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář