„Velký přelet" číslo dva zamíří již koncem týdne do plzeňského Air Parku

13.12.2016 2 příspěvky

„Velký přelet" číslo dva zamíří již koncem týdne do plzeňského Air Parku
„Velký přelet" číslo dva zamíří již koncem týdne do plzeňského Air Parku (Zdroj: Aeroweb.cz)

Projekt Slováckého aeroklubu Kunovice a kunovického muzea známý pod přezdívkou „Velký přelet“ má další úspěšné pokračování. Po zářijovém přesunu „Naganského expresu“ do moravského muzea se podařilo najít nový domov i druhému vyřazenému „tůčku“ evidenčního čísla 1003. To za symbolickou částku odkoupí Air Park ve Zruči u Plzně.

Stroji, který mezi lety 2000 a 2007 sloužil v Armádě ČR k VIP letům, přitom hrozilo sešrotování. Poté, co selhala jednání s leteckým muzeem v Olomouci, však anštěstí nabídli odkoupiení stroje majitelé Air Parku, kteří se na projektu již od začátku podíleli. Celý transport tak začne v pátek 16. prosince nakládkou 51,5 m dlouhého trupu na nákladní vlaník. Ten se v sobotu brzy ráno vydá do své cílové destinace, kam dorazí o den později. 


Tu-154M během zářijového transportu / Foto Jakub Plíhal

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

obava

13.12.2016 v 15:12 jaroslav

Tak jenom doufám, že páni Tarantíci rozeberou tůgo se vší úctou jako kluci z Kunovic, a ne ve stylu komando s rozbrusama aby ho za týden rozporcovali jak prase. To by si opravdu nezasloužilo.

Odpovědět

TU 154

13.12.2016 v 16:41 Dali

No vzhledem k tomu v jakém žalostném stavu jsou exponáty u Tarantíků bych se ani nedivil,jejich činnost připomíná spíše kovošrot než muzejnictví.

Odpovědět

Přidat komentář