KVÍZ: Definice

08.09.2017 3 příspěvky Tento článek je součástí seriálu Kvízy

Ačkoliv je znalost přesných významů konkrétních pojmů nejen pro piloty důležitá, koluje mezi námi řada mýtů a mylných představ. Vyzkoušejte si sami, nakolik znáte významy různých pojmů.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Testy

08.09.2017 v 19:13 Honza

Tyhle občasné testy mně přijdou perfektní. Do budoucna by nebylo špatné udělat třeba 2 úrovně obtížnosti pro danou problematiku a vysvětlení spráných odpovědí trochu obšírnější, ale i tak se mi to moc líbí. Držím palce...

Odpovědět

Re: Testy

08.09.2017 v 22:22 Michal Řeháček

Mně by se podrobnější vysvětlení složitějších otázek taky líbilo - třeba ve spojení se statistikou, jak lidé odpovídali, pokud je to technicky možné. A otázkám, se kterými měli piloti největší potíže, by se pak třeba šlo věnovat podrobněji.

Odpovědět

Definice navigačního letu

09.09.2017 v 21:33 Michal Boček

Řekl bych, že zažitá představa o nutné rozdílnosti letiště odletu a přistání zmíněná v testu může vycházet z pravidel létání v USA: "Cross-country time means—time acquired during flight— (A) Conducted by a person who holds a pilot certificate; (B) Conducted in an aircraft; (C) That includes a landing at a point other than the point of departure; and (D) That involves the use of dead reckoning, pilotage, electronic navigation aids, radio aids, or other navigation systems to navigate to the landing point." Zdroj: FAA - FAR - CFR - Title 14 - PART 61 (CERTIFICATION: PILOTS, FLIGHT INSTRUCTORS, AND GROUND INSTRUCTORS) - §61.1(b)(3)(i)

Odpovědět

Přidat komentář