Mezinárodní cena pro IATCC Praha

17.03.2008

Mezinárodní cena pro IATCC Praha
Mezinárodní cena pro IATCC Praha (Zdroj: Aeroweb.cz)
V rámci mezinárodní konference a výstavy Air Traffic Control Global 2008 v Amsterdamu získal projekt IATCC Praha prestižní  cenu  „ATC Global Award 2008“ vyhlašovanou časopisem Jane´s Airport Review. Český projekt byl nominován v kategorii „Service Provision“, která hodnotila nejvýznamnější přínos k bezpečnému a efektivnímu poskytování služeb řízení letového provozu.  

Konference a výstava ATC Global Amsterodam je největší a nejreprezentativnější událostí v oblasti řízení letového provozu, která navázala na sedmnáctiletou tradici ATC Global Maastricht.  Smyslem a cílem ceny „ATC Global Award“  je vyjádřit uznání za úsilí a úspěch při budování bezpečného a výkonnějšího systému řízení letového provozu a rozvíjet povědomí o této neopominutelné oblasti civilní letecké dopravy. 

Projekt IATCC Praha, který byl zahájen v roce 2003, se stal největší rozvojovou a investiční akcí v historii státního podniku Řízení letového provozu České republiky. Úspěšné uvedení nového střediska do provozu se uskutečnilo 17. 2. 2007. Odborná porota soutěže vyzdvihla zejména kvalitu projektového řízení IATCC Praha a významný přínos k trvalému zvyšování bezpečnosti a kapacity českého vzdušného prostoru pro všechny jeho uživatele. V rámci své kategorie projekt IATCC Praha porazil mimo jiné i projekty britského řízení letového provozu (NATS UK), které patří mezi největší poskytovatele letových navigačních služeb v Evropě. 

 „Úspěch IATCC Praha v silné konkurenci ostatních rozvojových projektů je potvrzením profesionality a vynikající týmové spolupráce zaměstnanců ŘLP ČR, s. p., kteří se na realizaci projektu podíleli ve všech jeho fázích. Moderní technologie, naplnění uživatelských požadavků a schopnost flexibilně reagovat na požadavky leteckých dopravců je základem  pro silnou pozici a budoucí dynamický rozvoj ŘLP ČR, s. p., na evropském trhu“, zdůraznil při slavnostním převzetí ceny  generální ředitel ŘLP ČR, s. p., Ing. Jan Klas.  

V šesti kategoriích, do kterých jsou nominované projekty řazeny, bylo v letošním ročníku soutěže „ATC Global Award“ přihlášeno rekordních 21 nejvýznamnějších světových projektů z oblasti rozvoje služeb řízení letového provozu. Porotu, která o udělení ceny rozhoduje, tvoří odborníci ze všech oblastí civilního i vojenského letectví, dále letečtí novináři a zástupci leteckých dopravců (např. FAA, EUROCONTROL, CANSO, Jane´s Airport Review a IATA).



Zdroj: ŘLP

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář