ČSA prodloužily smlouvu na pronájem A310

10.04.2008

ČSA prodloužily smlouvu na pronájem A310
ČSA prodloužily smlouvu na pronájem A310 (Zdroj: Aeroweb.cz)
České aerolinie podepsaly smlouvu se společností Air India na pronájem letadla Airbus A310 i s posádkou na další rok. Letadlo operuje z letiště Bombaj již od března loňského roku. Dosud stroj létal na linkách do Hong Kongu a Kuala Lumpur. Od května bude nově nasazován na linky do saudskoarabské Džiddy, indického Dillí a Haidarábádu. 

Dohoda je uzavřena na 12 měsíců, po které České aerolinie letecké společnosti Air India poskytnou letoun i s posádkou složenou ze dvou pilotů a vedoucího palubních průvodčích, a to včetně pojištění a zajištění technické údržby. České posádky budou i nadále doplňovat kvůli jazykovým požadavkům místní palubní průvodčí, kteří prošli rozdílovým výcvikem u Českých aerolinií podle českých předpisů a znalostí konkrétního letounu.

„Výnosný roční pronájem letounu přinese Českým aeroliniím především vyšší rentabilitu dálkové flotily,“ řekl viceprezident pro prodej Petr Řehák.

Letadlo Českých aerolinií bylo v souvislosti s předchozím ročním pronájmem upraveno do barev Air India, která mu zůstanou i na následujících 12 měsíců.

Air India je největším mezinárodním leteckým dopravcem v Indii, který létá do více než 90 domácích i mezinárodních destinací. Létá se 115 letadly, z nichž 16 je typu Airbus A310. V roce 2007 došlo ke sloučení leteckých společností Indian a Air India v jedinou, která nadále vystupuje pod jménem Air India, ještě v témž roce se nová Air India stala členem aliance Star. Od roku 2004 Air India provozuje také nízkonákladovou dceřinou společnost Air India Express.



Zdroj: TZ ČSA

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář