České aerolinie po letech obnoví pravidelné spojení s Damaškem

23.04.2008

České aerolinie po letech obnoví pravidelné spojení s Damaškem
České aerolinie po letech obnoví pravidelné spojení s Damaškem (Zdroj: Aeroweb.cz)
České aerolinie od 30. dubna spojí Prahu s hlavním městem Sýrie - Damaškem. Linku budou České aerolinie nabízet v hlavní sezóně čtyřikrát týdně. Časy odletů byly zvoleny tak, aby vyhověly především obchodním cestujícím, kteří Prahu mohou využít jako tranzitní bod při letech ze západní Evropy do Sýrie a naopak, ale také českým turistům při jejich cestách do Sýrie.

„Lety do syrského Damašku posílí přítomnost Českých aerolinií v oblasti Blízkého východu,“ řekl k nové lince viceprezident pro marketing a vývoj produktu Českých aerolinií Petr Pištělák. Kromě připravovaného spojení Prahy s Damaškem létají České aerolinie této v oblasti také do libanonského Bejrútu, izraelského Tel Avivu nebo egyptské Káhiry. České aerolinie se tak vracejí na linku, kterou operovaly od roku 1960 do roku 2001 s přerušením v letech 1997 - 1998. 

V době platnosti letního letového řádu nabízejí České aerolinie spojení do 135 destinací ve 48 zemích světa. Kromě nového spojení do Damašku zahájily České aerolinie koncem března lety do francouzského Štrasburku. Další novinkou budou od 24. dubna lety do Tbilisi a Rostova na Donu, od 30. dubna pak nové spojení do kazašské Almaty a od 30. května do Heraklionu na Krétě.

Letový řád nové linky
Z Prahy do Damašku budou České aerolinie nabízet od 30. dubna spojení ve středu a neděli, a v hlavní sezóně navíc také v pondělí a pátek vždy ve 21:45. V Damašku letadlo přistane po necelých čtyřech hodinách letu díky časovému posunu následující den ve 2:40 místního času. Zpět do Prahy se letadlo Českých aerolinií vydá ve 3:30 a v Praze přistane v 6:10 místního času. Cestující tak budou moci v Praze přestoupit na řadu návazných letů do západní Evropy. Na linku budou České aerolinie nasazovat svá nejmodernější letadla Airbus A319 pro 135 cestujících.

Damašek
Damašek je hlavním městem Sýrie. Jeho počátky jsou datovány do pátého tisíciletí před Kristem, právem je tedy Damašek nazýván nejstarším městem Orientu. V současnosti má přibližně 4,5 milionu obyvatel. Turisty je Damašek vyhledáván díky nepřebernému množství památek. Město je na seznamu míst světového dědictví UNESCO. Častým suvenýrem jsou tradiční zdobené tkaniny, které nesou přímo jméno tohoto biblického města.

Zdroj: TZ ČSA

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář