České aerolinie zahájí nově lety z Prahy do Almaty

25.04.2008

České aerolinie zahájí nově lety z Prahy do Almaty
České aerolinie zahájí nově lety z Prahy do Almaty (Zdroj: Aeroweb.cz)
České aerolinie od 1. května spojí Prahu s největším kazašským městem Almaty (dříve Alma-Ata). Linku budou České aerolinie nabízet dvakrát týdně. Nové spojení do Almaty bude vůbec nejdelší ze všech střednětraťových linek Českých aerolinií. Let z Prahy do Almaty trvá sedm hodin a České aerolinie ho budou zajišťovat svými nejmodernějšími letouny Airbus A319.

Časy odletů na nové lince Praha – Almaty a zpět vyhoví obchodníkům, kteří linku využijí ke služebním cestám ze západní Evropy přes Prahu do Kazachstánu a zpět, ale také turistické klientele. „Almaty rozšíří síť Českých aerolinií v oblasti bývalého Sovětského svazu. V Kazachstánu ani blízkém okolí České aerolinie dosud žádné spojení nenabízely,“ řekl k nové lince viceprezident pro marketing a vývoj produktu Českých aerolinií Petr Pištělák. Kromě chystaného spojení Prahy s Almaty je tak nejbližším bodem v síti Českých aerolinií ruský Jekatěrinburg nebo Samara. „Cestujícím z Kazachstánu se novým spojením, kromě cesty přímo do Prahy otevře navíc možnost přestupu na návaznou síť linek Českých aerolinií a to převážně po západní Evropě, ale také do Severní Ameriky,“ uvedl Petr Pištělák.



Letový řád nové linky
Z Prahy do Almaty bude letadlo Airbus A319 startovat v pondělí a čtvrtek vždy ve 22:25 a v Almaty přistane po sedmihodinovém letu díky časovému posunu následující ráno v 8:45 místního času. Zpět do Prahy se vydá v 10:45 a v Praze přistane ve 13:40. Délce letu bude uzpůsoben také servis na palubě. Cestující ekonomické a business třídy dostanou jedno teplé   a jedno studené menu. U teplého jídla si navíc budou moci vybrat ze dvou nabídek. Samozřejmostí je široká nabídka teplých i studených nápojů, tisk na palubě nebo možnost nákupu luxusního zboží duty free.

Kromě nového spojení do Almaty zahájily České aerolinie koncem března lety do francouzského Štrasburku. Dnes letí poprvé dvě nové linky do Tbilisi a Rostova na Donu. Další novinkou bude spojení do syrského Damašku, které obnovují České aerolinie od 30. dubna. Do  Heraklionu na Krétě budou pravidelné lety zahájeny od 30. května. V době platnosti letního letového řádu nabízejí České aerolinie spojení do 135 destinací ve 48 zemích světa.

Almaty
Almaty (dříve Alma-Ata) je s 1,2 miliony obyvatel největší kazašským městem. Do prosince 1997 bylo hlavním městem země, poté bylo hlavní město přeneseno do Astany. Nachází se na jihovýchodě Kazachstánu poblíž hranice s Kyrgyzstánem na úpatí pohoří Ťan-šan. Město bylo založeno v roce 1854.

Zdroj: ČSA

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář