Letiště Brno-Tuřany oslavuje padesátiny

02.05.2008

Letiště Brno-Tuřany oslavuje padesátiny
Letiště Brno-Tuřany oslavuje padesátiny (Zdroj: Aeroweb.cz)
Dne 28. dubna 2008 oslavílo mezinárodní civilní letiště Brno-Tuřany padesát let civilního leteckého provozu.

Ve večerních hodinách proběhlo v novém odletovém terminálu slavnostní večer za účasti mnoha pamětníků a bývalých zaměstnanců letiště a významných osobností z politické, podnikatelské a společenské sféry. Na slavnostním večeru byla rovněž představena a pokřtěna pamětní publikace, vydaná při příležitosti 50. výročí provozu letiště Brno-Tuřany a 90. výročí Československého letectva. Pamětní publikace shrnuje na 75 stranách slovem i obrazem bohatou historii letiště a letectví v Brně a připomíná nejvýznamnější události uplynulého období.

V rámci oslav 50. výročí letiště Brno-Tuřany a 90. výročí Československého letectva proběhne na letišti Brno-Tuřany v květnu Dětský den. Dětský den se bude konat v prostorech východní odbavovací plochy letiště dne 25. května od 12 do 17 hodin a je na něj zvána široká veřejnost. Účastníci mohou očekávat bohatý program. V jeho průběhu předvedou něco ze své činnost vybrané letištní složky, například hasiči, Policie ČR a Celní úřad. Dalším obsahem programu budou dětská představení, různé atrakce a soutěže pro děti, vyhlídkové lety, účast přislíbili modeláři s rádiem řízenými modely, Motorsport Mičánek s trenažérem formule 1 a další.

Letiště Brno-Tuřany v současné době nabízí několik pravidelných spojů denně. V provozu jsou linky do Londýna (7 x týdně), Prahy (13 x týdně), Gerony (4 x týdně) a Moskvy (2 x týdně). Od 5. května posílí České aerolinie spojení s Prahou ve všední dny na 3 spoje denně, čímž se zvýší počet spojů na 18 týdně.

V roce 2007 letiště odbavilo 415 tisíc cestujících, v letošním roce by se toto číslo mohlo přiblížit k půl miliónu cestujících. Nejvýznamnější letošní investicí na letišti bude rekonstrukce původní odbavovací budovy - příletový terminál.



Zdroj: TZ Letiště Brno

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář