Skončilo cvičení DESERT STAR 2008

26.05.2008

Skončilo cvičení DESERT STAR 2008
Skončilo cvičení DESERT STAR 2008 (Zdroj: Aeroweb.cz)
V pátek 23. května 2008 v dopoledních hodinách bylo ukončeno dvoutýdenní cvičení DESERT STAR 2008, jehož se účastnila 23. základna vrtulníkového letectva v Přerově a 102. průzkumný prapor v Prostějově.


www.afterburner.cz

Hlavní náplní cvičení byla příprava vrtulníkové jednotky pro případné nasazení v zahraniční misi. Osádky přerovské základny plnily zejména úkoly vzdušné přepravy, průzkumu, vysazování či podporu pozemních jednotek.


www.afterburner.cz

Piloti trénovali také létání s přístroji nočního vidění (NVG). V závěru každého týdne pak byla provedena záchrana osádek izolovaných na území protivníka. Vzhledem k tomu, že cvičení mělo také ověřit organizační strukturu a soběstačnost jednotky připravované do zahraničních misí, vyrostl přímo na prostějovském letišti malý stanový tábor, v němž vojáci po celou dobu pobývali a kde prováděli veškerou činnost, včetně plánování jednotlivých letů či údržbu a opravy letecké techniky.


www.afterburner.cz

Dvojice transportních vrtulníků Mi-171Š vykonala v průběhu dvou týdnů celkem 270 letů v délce zhruba 60 letových hodin. Přepraveno bylo 750 osob a 5 tun nákladu.


www.afterburner.cz

Zdroj: 23. základna vrtulníkového letectva Edvarda Beneše

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář