Titul mistra republiky putuje k benjamínkovi závodů

29.07.2008

Titul mistra republiky putuje k benjamínkovi závodů
Titul mistra republiky putuje k benjamínkovi závodů (Zdroj: Aeroweb.cz)

Juniorským mistrem republiky v plachtění se stal po čtrnáctidenním závodním maratonu (13. – 26. července 2008) ve Dvoře Králové nejmladší účastník soutěže, teprve sedmnáctiletý hranický plachtař Radek Krejčiřík.

V pěti soutěžních disciplinách získal 1494 body a nechal za sebou daleko zkušenější závodníky, například mistra republiky 2008 „dospělých“ v klubové třídě Jana Loudu z Aeroklubu Hodkovice nad Mohelkou.Ten až do poslední discipliny Krejčiříkovi „šlapal na paty“, ale pak přistál do terénu, což mu přineslo značnou bodovou ztrátu a pád z druhého na výsledné šesté místo.

Stříbro tak putuje do Šumperka s Radkem Vlčkem (1417 bodů). Třetí místo vybojoval s 1394 body Petr Hofman z Aeroklubu Praha-Letňany.

Na Plachtařském mistrovství ČR juniorů, které pod záštitou Aeroklubu České republiky pořádal Aeroklub Dvůr Králové nade Labem, se sešlo devětadvacet bezmotorových pilotů do 26 let. Výsledky ze soutěže se jim započítávají do celoroční Celostátní plachtařské soutěže (CPS) a slouží jako podklady k nominaci do reprezentačního družstva pro rok 2009, v němž na juniory čeká 6. mistrovství světa ve finské Räyskäle.

Zdroj: AeČR

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář