Zlato z plachtařské Grand Prix pro Petra Krejčiříka

17.09.2008

Zlato z plachtařské Grand Prix pro Petra Krejčiříka
Zlato z plachtařské Grand Prix pro Petra Krejčiříka (Zdroj: Aeroweb.cz)
Hranický plachtař Petr Krejčiřík zvítězil o víkendu v kvalifikaci Plachtařské Grand Prix v Nitře. V konkurenci sedmnácti závodníků z různých částí Evropy získal během sedmi soutěžních úloh 40 bodů, což mu stačilo k suverénnímu vítězství a porážce finálového vítěze dvou předešlých ročníků, Poláka Sebastiana Kawy (38 bodů).



První místo v kvalifikačním závodě přineslo Petru Krejčiříkovi postup do finále 3. ročníku Plachtařské Grand Prix FAI, které se bude odehrávat v příštím roce (místo soutěže plachtařská komise FAI ještě nestanovila)  a síly v něm poměří nejlepší piloti kluzáků z celého světa. Další umístění českých plachtařů: 7. Ivan Novák (21 b.), 9. Petr Šetka (18 b.), 11. Miloslav Cink, Bronislav Smatana (6 bodů).

Plachtařská Velká cena je nový divácky přitažlivý formát závodů, který se dá přirovnat k regatě. Bezmotoroví piloti létají na čas předem stanovený soutěžní úkol. Petr Krejčiřík úspěšně soutěží od samého počátku, v prvním ročníku v roce 2005 ve francouzském Saint Aubanu získal bronz, ve druhém ročníku v prosinci 2007 v Omaramě na Novém Zélandě se umístil na šestém místě.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář