Aeroweb v novém kabátu

23.09.2008

Rozhodli jsme se před zimou obléct Aeroweb do nového kabátu a tím snad i zpřehlednit orientaci na stránkách.

Aeroweb v novém kabátu
Aeroweb v novém kabátu (Zdroj: Aeroweb.cz)

Již delší dobu jsme pracovali na nové verzi stránek Aerowebu a nyní máte možnost posoudit, zda je to změna k lepšímu. Když jsme připravovali novou podobu, chtěli jsme zejména zpřehlednit současný obsah, zjednodušit orientaci a vyřešit bolestivá místa, na která jste nás občas upozorňovali.

Co je tedy nového - klíčová slova u článků a zredukování počtu rubrik

Server dnes obsahuje přes 1.300 článků a ne všechny si zaslouží zapadnout v propadlišti dějin. Proto jsme články roztřídili podle témat, o kterých jsme kdy psali a pokud něco hledáte (i třeba novým vyhledáváním) naleznete je v přehledně na jedné stránce, kterou pracovně nazýváme klíčová slova. Každý článek v záhlaví a (8 nejčtenějších článků také v pravém sloupci) obsahuje tato klíčová slova, takže pokud se chcete o daném tématu dozvědět více, stačí si nechat toto téma přehledně vylistovat.

S tímto také souvisí zredukování rubrik serveru na ty nejobecnější, a to:  Letouny, Ultralighty, Větroně, Vrtulníky, Motorový paragliding a Simulátory.  Všechna ostatní témata jsou definována klíčovými slovy a můžeme je také považovat za rubriky serveru, jen vzhledem k jejich počtu, jinak uspořádané.

Aktualizovaná sekce počasí a předletové přípravy - vše pod jedním odkazem BRIEFING

Kromě aktualizace stávajících odkazů, nově přibyla Synoptika OWS s přehlednou navigací (zatím testovací provoz) a odkazy na briefing od Jeppesena. Nově je v přdletové přípravě radarový snímek srážek nad celou Evropou v kombinaci s aktuální oblačností.

Upraveny diskuse pod články

Nově se diskusní příspěvky nezobrazují automaticky pod článkem (vzhledem k jejich občasné velikosti a také proto, že některé čtenáře prostě nezajímají). Nejsou tedy automaticky každému čtenáři servírovány a je nyní na každém, zda si je rozklikne a přečte nebo ne.

To je ve zkratce k novým úpravám serveru.  Budeme potěšeni, pokud nám sdělíte také svůj názor na novou grafickou úpravu, popřípadě pokud narazíte na nefunkčnosti. Samozřejmě velmi uvítáme náměty k dalšímu obsahu serveru. Nejlépe nás kontaktovat pomocí tohoto kontaktního formuláře.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář