Výběrového řízení na poskytování letecké záchranné služby ukončeno

18.11.2008

Výběrového řízení na poskytování letecké záchranné služby ukončeno
Výběrového řízení na poskytování letecké záchranné služby ukončeno (Zdroj: Aeroweb.cz)

Vítězi výběrového řízení na poskytování letecké záchranné služby v hodnotě 3,72 miliardy korun se staly firmy Alfa Helicopter a DSA, které podaly společnou nabídku.

Vrtulníky obou firem tak budou od prvního ledna příštího roku zachraňovat životy v osmi z deseti stanovišť. Akční rádius jednotlivých středisek je cca 70 km a celoplošně pokrývá území celého státu. Jednotlivá střediska jsou navázána na síť nemocničních specializovaných center urgentní medicíny. V současné době zajišťuje společnost DSA  a.s. svými vrtulníky provoz na třech základnách LZS v ČR a to v Ústí nad Labem,  Liberci a Ostravě. Společnost Alfa Helicopter má základny v Českých Budějovicích, Jihlavě, Hradci Králové, Brně a Olomouci. V Praze bude leteckou záchranku i nadále zajišťovat letka policie ČR a v Plzni armáda.


www.uszsmsk.cz

Alfa Helicopter i DSA mají dlouhodobé zkušenosti s provozováním letecké záchranné služby na území České republiky. Alfa se v roce 1992 stala vůbec prvním soukromým poskytovatelem této služby u nás a letos v květnu společně s DSA pořádala světový kongres letecké záchranné služby AirMed.

Společnost Alfa Helicopter, spol. s.r.o. provozuje Obchodní leteckou dopravu se specializací na leteckou záchrannou službu. Pro tyto účely využívá dvoumotorové turbínové vrtulníky typu Bell 427 a Bell 206L4T.


www.alfahelicopter.cz

Společnost DSA a.s. působí na leteckém trhu již od roku 1992. Jejím nosným programem se od roku 1993 stala letecká činnost ve zdravotním systému ČR od repatriačních letů až po provozování letecké záchranné služby. V současné době provozuje dva typy vrtulníků: EC 135 T2 a EC 135 T1.

Zdroje:
www.euro.cz
www.dsa.cz
www.alfahelicopter.cz

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář