Amatérský filmový festival „MÍT KŘÍDLA“

25.11.2008

Amatérský filmový festival „MÍT KŘÍDLA“
Amatérský filmový festival „MÍT KŘÍDLA“ (Zdroj: Aeroweb.cz)

Jak je již je mnoho let známo, Spolek přátel vzduchoplavby je skupina nyní již mužů, kteří však již od dětských let otáčeli obličeje vzhůru k nebesům. Hned poté, co jim to okolnosti umožnili ( přestali nosit pleny, dostali občanský průkaz, první výplatu atd.), začali naplňovat svůj sen a vydali se vstříc bělostným oblakům. Od země se snažili odpoutat a ve vzduchu pobývat rozličnými způsoby – přes parašutismus, rogalo, horkovzdušný balón a padákové křídlo až k motorovému paraglidingu.

Veškeré své letecké snažení  se od prvopočátků snažili dokumentovat. Zejména Pard Šilar coby režisér a scénárista, Jíra Kristek coby „vzdušný“ kameraman nejdříve pomocí VHS kamery, později pomocí digitální techniky s využitím počítačového střihu – tam se do věci vložil i Zadek Strasmeier –byli ve filmování převelice aktivní. Díky snažení jejich i zbytku  SPV je v našich archivech mnoho výtvorů včetně celovečerního filmu, muzikálu, několika filmových ročenek, videoklipů apod. K jejich prezentaci slouží krom jiného i námi pořádaný Slet Chroustů, který se již dlouhá léta koná v létě na polním letišti Červený Potok, letos např. i formou letního kina pod širým nebem.

Protože letecké filmy velmi rádi i sledujeme, rozhodli jsme se porovnat naše dílka se snažením jiných amatérských filmařů a uspořádat festival filmů s leteckou tematikou. Nehodláme dělat konkurenci ani kopírovat akci prostějovských kamarádů a jiných, náš festival by měla být akce s tematicky širším záběrem a hlavně v prostředí klasického kinosálu.

Takže:

Spolek přátel vzduchoplavby pořádá amatérský filmový festival s leteckou tematikou „MÍT KŘÍDLA“ v termínu 20.02. - 22.02.2009 v budově kina v Dolní Dobrouči.

Zahájení festivalu bude v pátek 20.02.2009 v 17:00 hod. Po slavnostním zahájení festivalu bude probíhat promítání nesoutěžních amatérských filmů.

V sobotu 21.02.2009 od 13:00hod budou promítány soutěžní snímky.

- Amatérský filmový festival SPV v Dolní Dobrouči bude zahrnovat veškerá odvětví sportovního motorového i bezmotorového létání a parašutismus
- do soutěže budou přijata pouze díla amatérských tvůrců
- délka soutěžního snímku by neměla přesahovat 15 min. Zařazení delšího soutěžního snímku bude možné jen po domluvě s organizátorem
- do soutěže lze přihlásit max. tři snímky od jednoho autora
- filmy do soutěže lze zasílat pouze ve formátu DVD

Soutěž bude probíhat ve třech kategoriích:

- dokumentární film
-hraný film
-hudební videoklip

 

K hodnocení snímků bude určena pětičlenná porota, která bodově ohodnotí snímek po jeho veřejném shlédnutí.

V sobotu do 22:00hod. proběhne předání cen autorům vítězných snímků ve všech kategoriích a Cena diváka .

V neděli ( 22.02.2009 ) dopoledne, bude AFF SPV slavnostně ukončen.

Soutěžní snímky lze zasílat do 31.01.2009 ve formátu DVD na adresu : Radek Strasmeier, Nekoř 148, PSČ 561 63, tel. 776014978, strasmeier@seznam.cz
Občerstvení bude zajištěno částečně v kině nebo v sousední restauraci. Možnost noclehu - po domluvě s panem Jiřím Havlíkem na tel. 776218772. 


Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář