Letiště Vodochody je samostatnou společností

16.01.2009

Letiště Vodochody je samostatnou společností
Letiště Vodochody je samostatnou společností (Zdroj: Aeroweb.cz)

Dříve podnikové neveřejné mezinárodní letiště Aera Vodochody je od Nového roku samostatnou společností. Generálním ředitelem nové firmy Letiště Vodochody a.s. se stal Martin Kačur, dosavadní viceprezident Aera Vodochody pro rozvoj letiště. Jeho úkolem bude dokončit a realizovat projekt přestavby a vybudovat ve Vodochodech druhé mezinárodní veřejné letiště pro Prahu a okolí.

„V posledním čtvrtletí roku 2008 se nám podařilo získat několik důležitých povolení nezbytných pro stávající chod letiště i jeho další rozvoj. Do konce ledna pak zahájíme projednávání studie o vlivu stavby na životní prostředí, tzv. EIA,“ říká Martin Kačur, generální ředitel Letiště Vodochody a.s.

Letiště Vodochody na konci roku 2008 získalo od Úřadu pro civilní letectví povolení provozovat letiště Vodochody, dále evropské osvědčení poskytovatele služeb řízení letového provozu a souhlas k poskytování služeb při odbavovacím procesu na letišti Vodochody. Letiště také podepsalo dohodu s cizineckou policií a celní správou o způsobu odbavení cestujících. Nový bezpečnostní program letišti schválilo Ministerstvo dopravy.

Jediným akcionářem Letiště Vodochody a.s. je AERO Vodochody a.s.

Zdroj: TZ Aero Vodochody

Mohlo by vás zajímat

Témata

AERO Vodochody


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář