Nejvíce bychom měli psát o větroních a ultralightech.

14.04.2006

Uzavřeli jsme anketu, ve které jsme se vás ptali - O čem bychom měli nejvíce psát. Výsledek je jasný. Větroně, ultralighty a články pro piloty.

Nejvíce bychom měli psát o větroních a ultralightech.
Nejvíce bychom měli psát o větroních a ultralightech. (Zdroj: Aeroweb.cz)

Ze začátku jsme si dali předsevzetí psát zejména o motorovém létání a větroně jaksi nebyly v plánu. Ale ve chvíli, kdy jsem měl možnost seznámit se s Karlem Doudou, který je dlouholetý a zkušený plachtař, který si vzal (zatím tedy jako jediný) tuto tématiku na mušku, už není úniku. Díky Karle.

Samozřejmě, že preference tohoto tématu také vychází z toho, že prostě plachtařů je v naší zemi nejvíce. Nemám v tuto chvíli přesnou informaci, ale myslím, že ani padáčkáři vám v počtu pilotů ještě nešlapou na paty. Takže tématika větroňů z našeho serveru určitě nezmizí, ale pro všechny ostatní piloty musím dodat, že jistě nebude převažovat.

Dalším tématem jsou ultralighty, kde cítím, že máme ještě velký dluh. Článků a informací vyloženě na toto téma je opravdu poskrovnu - viz rubrika Ultralighty. Je to dáno zejména tím, že kvalitních autorů, kteří by byli schopni a ochotni se podělit o své zkušenosti je velmi málo. Nicméně už nyní jsou rozepsány další články o ULL létání a tak se myslím máte na co těšit.

Jako třetí nejžádanější téma jsou články pro piloty. Naopak lidí, kteří vyžadují informace pro začínající piloty je mnohem méně. Přesto bychom chtěli i nadále psát články pro úplné začátečníky, kteří o létání zatím jen přemýšlí a hledají informace, jak začít. Mimochodem toto je skupina, která se bude nejméně účastnit jakýchkoliv anket, protože se určitě necítí, že by do naší pilotní komunity patřili a měli zájem cokoliv vyjadřovat.

Na 4. místě preferujete články o paraglidingu. Rádi bychom se samozřejmě věnovali celému spektru leteckých kvalifikací, ale myslím, že bychom nedokázali vše dělat tak, aby to bylo kvalitní a zajímavé. Vzhledem k tomu, že existuje na českém internetu mnoho opravdu kvalitních paraglidingových serverů, neplánujeme v blízké budoucnosti o těchto tématech psát. Zaměření, kterého se chceme zejména držet je motorové létání. Takže pokud paragliding, tak pouze motorový, který skončil v naší anketě na hezkém 5. místě.

Další dluh, který máme je v oblasti vrtulníků. Pravda, pilotů vrtulníků nebo zájemců o tento druh létání je poskrovnu, ale hezky se o tom čte :-)) Postupně budou přibývat i články na toto téma. Jinak doporučuji velmi kvalitní informační zdroj na toto téma - server Vrtulníky v česku.

Co mě překvapuje, je malý zájem o tématiku letounů, přitom cokoliv napíšeme na toto téma, má to jednu z největších čteností. Vykládám si to tak, že tato skupina čtenářů se anket příliš neúčastní. Co? Motorový pilote?  :-))

No a závěr našeho žebříčku zaujímá tématika rogal. Pouze 6 čtenářů se vyjádřilo, že je tato tématika zajímá. Nevím, zda z toho bylo úplně patrné, že máme na mysli zejména rogala motorová (omlouvám se, nebylo). I přesto, že se tato tématika umístila až na posledním 12. místě, chtěli bychom se těmto létajícím motorkám věnovat. Také bohužel zatím nemáme kvalitního autora.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se ankety zúčastnili a vyjádřili svůj názor a přání. V dalších dnech, týdnech a měsících se budeme snažit přinášet ještě kvalitnější a zajímavější články, informace, novinky a věříme, že nás v tomto úsilí podpoříte.

Vyhodnocení ankety: O kterých tématech bychom měli psát více?
 

 

Téma

Procenta

Počet

1

Věroně

24%

72

2

Ultralighty

16%

48

3

Články pro piloty

14%

42

4

Paragliding

10%

30

5

Motorový paragliding

9%

27

6

Vrtulníky

6%

18

7

Články pro začínající piloty

6%

18

8

Letouny

4%

12

9

Meteorologie

4%

12

10

Navigace

4%

12

11

Recenze produktů

2%

6

12

Rogala

2%

6

 

Celkem odpovědí:

302

 

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář