Ceny pronájmů letadel a pilotních průkazů pro rok 2009 v ČR

25.01.2009

Ceny pronájmů letadel a pilotních průkazů pro rok 2009 v ČR
Ceny pronájmů letadel a pilotních průkazů pro rok 2009 v ČR (Zdroj: Aeroweb.cz)

Aktuálně v redakci serveru Aeroweb společně s provozovateli pilotních škol zpracováváme přehled cen pilotních výcviků a cen pronájmů letadel platných pro rok 2009. Nově se pro rok 2009 snažíme o větší transparentnost a jednoznačnost poskytnutých dat od jednotlivých provozovatelů.

Co bude v přehledech nového

Cena za hodinu pronájmu uvedená v přehledu musí odrážet reálnou cenu, kterou klient zaplatí za odlétanou hodinu, bez dalších závazků (například minimálního náletu, apod.) nebo tato skutečnost bude uvedena v poznámce. 

Nově zavádíme přesnou specifikaci jednotek, ve kterých provozovatelé hodiny účtují, Zda se jedná o letovou hodinu, motorovou hodinu nebo hoobs.

Abychom zachovali informační hodnotu přehledů cen pro naše čtenáře, nebudeme již dále zařazovat data provozovatelů, kteří neprovedli jejich aktualizaci pro rok 2009. Chtěli bychom v tomto směru dát spíše přednost aktuálnosti dat, než úplnosti přehledu poskytovatelů dané kvalifikace. Přehled existujících pilotních škol podle krajů jsme pak nově vytvořili na uvedeném odkazu.

Aktualizaci dat plánujeme ukončit nejpozději do 15. února 2009.

Velmi nás zajímá také váš názor na přehledy cen výcviků a pronájmů letadel publikovaných na Aerowebu

Řekněte nám prosím níže v diskusi také svůj názor na tyto publikované přehledy. Zda vám pomáhají, popřípadě co bychom na nich mohli ještě vylepšit. Je to vždy obrovský kus práce na začátku roku, se všemi provozovateli dát přehledy dohromady a možná investujeme čas do nesprávné aktivity. :-) Každý nápad nebo připomínku velmi uvítáme.

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář