Nový letový simulátor FNPT II MCC v letecké škole DSA a.s.

04.03.2009

Nový letový simulátor FNPT II MCC v  letecké škole DSA a.s.
Nový letový simulátor FNPT II MCC v letecké škole DSA a.s. (Zdroj: Aeroweb.cz)

V souvislosti s modernizací letecké školy, zakoupila společnost DSA a.s. letový simulátor od kanadské společnosti Mechtronix System Inc. Tento simulátor bude konfigurován jako multiengine turboprop letoun Beechcraft B200 a jednoduše překonfigurovatelný na Piper Seneca V nebo jednomotorovou Cessnu 172. Simulátor je navržen, vyvinut, zkonstruován a testován tak, aby splňoval platné standardy JAR-STD 3A pro FNPT II MCC.

Slečna Ivana Hladíková z DSA a.s. nám k nákupu nového simulátoru řekla: "Po 14ti denním působení v Kanadě se minulý týden vrátili dva naši zaměstnanci, kteří byli pověřeni přezkoušením funkčnosti zakoupeného trenažéru. Veškeré testy proběhly úspěšně a nyní čekáme na jeho přepravu do České republiky. Trenažér bude certifikován koncem měsíce dubna Úřadem civilního letectví a bude připraven k plnému využití v našich prostorách na letišti v Hradci Králové."

Zájemci o výcvik na simulátoru mohou již nyní kontaktovat leteckou školu na tel.čísle:  495 217 011 nebo e-mailu:  airschool@dsa.cz

Mohlo by vás zajímat