Vývoj Letiště Vodochody

14.03.2009

Vývoj Letiště Vodochody
Vývoj Letiště Vodochody (Zdroj: Aeroweb.cz)

Letiště Vodochody obdrželo od Ministerstva životního prostředí ČR (dále jen MŽP) informaci, že studie EIA k projektu dalšího rozvoje mezinárodního letiště ve Vodochodech je připravená k veřejnému projednávání (zahájení zjišťovacího řízení).

„Naším cílem je vybudovat zde mezinárodní veřejné letiště pro Prahu, které bude sloužit především nízkonákladovým a charterovým přepravcům. Dne 2. 2. 2009 jsme proto požádali MŽP o zahájení zjišťovacího řízení záměru „Letiště Vodochody“. Na základě této žádosti MŽP určilo seznam subjektů dotčených tímto záměrem a zahájilo zjišťovací řízení dle Zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. V nejbližších dnech obdrží kompletní dokumentaci dotčené subjekty, tedy především zástupci obcí,“ říká Martin Kačur, generální ředitel společnosti Letiště Vodochody a.s.

Letiště má momentálně statut neveřejného mezinárodního letiště a počet pohybů na něm se pohybuje v řádu několika tisíc vzletů a přistání ročně. Jeho klienty jsou v současné době převážně letecké společnosti, které zde provádějí výcvik pilotů, privátní klientela s malými letouny a zákazníci Aera Vodochody.


dráha 28 na letišti LKVO

Dříve podnikové neveřejné mezinárodní letiště Aera Vodochody je od Nového roku samostatnou společností s názvem Letiště Vodochody a.s. Těsně před koncem roku se mu podařilo získat několik důležitých povolení nezbytných pro stávající chod letiště i jeho další rozvoj – např. od Úřadu pro civilní letectví získalo povolení provozovat letiště Vodochody, dále evropské osvědčení poskytovatele služeb řízení letového provozu a souhlas k poskytování služeb při odbavovacím procesu na letišti Vodochody. Letiště také podepsalo dohodu s cizineckou policií a celní správou o způsobu odbavení cestujících. Jediným akcionářem Letiště Vodochody a.s. je AERO Vodochody a.s.

Zdroj: TZ Aero Vodochody

Mohlo by vás zajímat


Zkušenosti a doplnění našich čtenářů

Přidat komentář